12 Mayıs 2023 17:42

Oy kullanmak isteyen inşaat işçilerine engel

Gaziantep Şehir Hastanesinde çalışan işçiler, oy kullanmak için memleketlerine gitmelerine izin verilmediğini, gitmek isteyenlerin ise işten çıkarılmakla tehdit edildiğini söyledi.

Sevda Karaca şehir hastanesi inşaatında çalışan işçilerle buluşmuştu | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mahsun KILIÇ
Antep

Gaziantep Şehir Hastanesinde çalışan işçiler seçim günü oy kullanmak için memleketlerine gitmelerine izin verilmediğini, gitmek isteyenlerin işten çıkarılmakla tehdit edildiğini söyledi. DİSK/Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut “Oy kullanmak yurttaşlık hakkıdır, hiçbir güç işçilerin oy kullanmasına engel olamaz” derken, Emek Partisi GYK Üyesi ve Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, “İşçilerin oy kullanmasına engel olmak isteyenler hakkında tüm işlemleri başlatacağız” dedi.

Gaziantep Şehir Hastanesinde, Baran Grup, Günaydın, Tuğra, Kilimli, Özhak, Berke, Gülpak ve İsna İnşaat şirketlerinde çalışan işçiler gazetemize ulaşarak yüklenici firma Rönesans Holdingin talimatıyla oy kullanmak için ikamet ettikleri şehirlere gitmelerinin engellendiğini ifade etti. İşçiler, “Oy kullanmak için ikamet ettiğimiz şehirlere gitmek istediğimizde üstlenici firmanın talimatıyla taşeron firmaların patronları ‘Gitmeyin’ dedi. AKP’ye yakın işçilere ‘Burada sandık kurarız, burada oy kullanırsınız’ dediler. Gidenleri işten çıkaracaklarını söyledikleri için oy kullanmaya gitmek isteyen işçilerin sayısı azaldı. Ayrıca memleketimize gidip oy kullanmayalım diye ödemelerimizi de yapmıyorlar” dedi.

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz taşeron firmaları aramamıza rağmen telefonlarımıza cevap verilmedi.

“İŞÇİLERİN HAKLARINDAN MAHRUM EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Emek Partisi GYK Üyesi ve Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, işçilerin oy kullanmasına engel olanlar hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını ifade etti. Karaca, “AKP hükümetinden aldığı sayısız ihaleyle tanıdığımız Rönesans Holdingin üstlendiği Gaziantep Şehir Hastanesi şantiyesinde oy kullanmak için şehir dışına gitmek isteyen işçilere ‘Eğer giderseniz sizi işten atarız’ tehdidinde bulunduğunu duyuyoruz. Bu apaçık bir suçtur. Kimsenin, ekmek parasıyla, işiyle korkutarak işçileri oy kullanma hakkından mahrum etmesine izin vermeyeceğiz. İşçilerin oy kullanmasına engel olmak isteyenler hakkında gerekli tüm işlemleri başlatacağız. Buradayız, birlikte kazanacağız, işçiler kazanacak” dedi.

“HİÇBİR GÜÇ ENGEL OLAMAZ”

DİSK/Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut da “İşverenlerin, işçilerin oy kullanmasına yönelik engellemelerine dair işçilerden yoğun telefonlar alıyoruz. Arkadaşlarımız ücretsiz izin kullanarak, buna dair bir dilekçe vererek oy kullanmaya gidebilirler. Herhangi bir işten çıkarma olursa müdahale ediyoruz. İşçiler sorun yaşarsa bu konuda sendika olarak mücadele edeceğiz. Oy kullanmak yurttaşlık hakkıdır, hiçbir güç işçilerin oy kullanmasına engel olamaz. İşçi arkadaşlarımız da bunun için mücadele etsinler” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu "ciddi istihbarat" üzerine Samsun mitinginde çelik yelek giydi

SONRAKİ HABER

İnce neden adaylıktan çekildiğini anlattı: "Kasetler olduğu için değil…"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...