12 Mayıs 2023 14:07

Paylan: Demirtaş'la görüşmemizde odaya mikrofon konulmuş, Erdoğan dinlemiş

HDP Milletvekili Garo Paylan, Selahattin Demirtaş ile Edirne Cezaevinde 1 ay önce yaptığı görüşmede odaya mikrofon konulduğunu ve Erdoğan'ın görüşmeyi dinlediğini öne sürdü.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Flash TV’de katıldığı bir programda 14 Mayıs seçimlerine ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti hedef alan söylemlerine dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın seçim sonuçlarına saygı göstermesi gerektiğini belirten HDP’li Paylan, 1 ay önce HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ile Edirne Cezaevinde yaptıkları görüşmede odaya mikrofon konulduğunu da öne sürdü.

Paylan, “Sayın Demirtaş’la saatlerce ülkenin geleceğini konuştuk. ‘Nereye gidersen benim selamımı götür’ dedi. O konuşma cezaevinde yaptığımız açık bir konuşma. Türkiye’nin en saygın siyasetçilerinden birisi ve bir milletvekili konuştuk, açık görüş yaptık. Bu konuşmayı Tayyip Erdoğan dinlemiş biliyor musunuz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın görüşmeyi dinlediğini ve ifşa ettiğini söyleyen Paylan, "Görüşme odamızın içine ses mikrofonu koymuş ve bunu ifşa etti. Bana nefret söylemi kullanarak, ‘Garo bilmem nesi’ var diyerek, devamını söylemeyeyim, RTÜK size ceza yazar. ‘Selahattin Demirtaş’la görüşmüş’ dedi. Tamamen yalan ifadeler, dinleyen de manipüle ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin bir milletvekiliyle Türkiye’nin daha ceza almamış siyasetçisini dinliyor. Dinlemek suç, bir de meydanlarda ifşa ediyor” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Garo Paylan’ın işaret ettiği konuşmayı Erdoğan, 30 Nisan’da Ankara mitinginde yapmıştı. Erdoğan özetle şu iddiaları öne sürmüştü:

"Yine bunlar ne diyor? 'Selo'yu çıkaracağız.' Geçen gün bir bozuntu var Garo diye. O Garo bozuntusu gitmiş ziyaret etmiş, demiş ki 'Şimdi nasıl olsa çıkacağım, çıktıktan sonra Öcalan'ı ziyaret edeceğim ve ziyaretimle birlikte de ondan bu görevi devralacağım'. Düşünün, şimdi oradan Öcalan çıkacak, görevi buna verecek. Yani biz böyle bir görevde olduğumuz sürece ne Selo çıkabilir ne de affedersiniz o evlat, yavru katili çıkabilir, çıkamaz. Cezasını çekecek.'' (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk TORAKS Derneği 2023 yılı değerlendirmesi: Çözülebilir sorunlar ertelendikçe artıyor

SONRAKİ HABER

Mobbing yapıp istifaya zorlayan müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...