10 Mayıs 2023 09:50

Boğaziçi yönetiminden Eğitim Sen üyelerine sendika baskısı

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Sen Temsilciliği, üyelerinin yönetim tarafından aranarak sendika üyeliklerinin sorgulandığını, "ikna odalarında" "yandaş sendikaya" üye yapılmaya çalışıldıklarını duyurdu.

Fotoğraf: Nazım Çapkın

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Sen Temsilciliği, yönetim tarafından üyelerine sendika baskısı yapıldığını duyurdu.

Üniversiteye AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "kayyum rektör" atanmasının üzerine üniversitede başlayan direniş ve akademisyenlerin günlük olarak sürdürdüğü nöbet 28'inci ayını doldururken, üniversite yönetiminden bu kez de sendika hamlesi geldi.

Eğitim Sen Boğaziçi Üniversitesi Temsilciliği, üyelerinin yönetim tarafından aranarak sendika üyeliklerinin sorgulandığını duyurdu. Temsilcilik bunun yanı sıra, bazı çalışanların "ikna odalarında" "yandaş sendikaya" üye yapılmaya çalışıldığını bildirdi. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Sen Temsilciliği Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Boğaziçi Üniversitesi yönetimi suç işlemeye devam ediyor. Üyelerimiz kişisel numaralarından aranıp üyelikleri sorgulanıyor. Bununla da yetinmeyen yönetim ikna odalarında, çalışanları hakaret ve tehdit ile zorla yandaş sendikaya üyeliğe zorluyor. #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz"

Temsilcilik ayrıca, "Tüm bu yapılanların TCK Madde 118'e göre suç olduğunu ve konunun takipçisi olduğumuzu tekrar hatırlatırız" dedi.

Açıklamada dikkat çekilen Türk Ceza Kanunu'nun 118'inci maddesi şu şekilde:

(1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Depremzedelerin sorunları çözülmedi: Hatay'da sağlık iyi değil

SONRAKİ HABER

TÜİK: Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 21,8 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...