03 Nisan 2023 10:34

İstanbul ve İzmir'de operasyon: 19 gözaltı

İstanbul ve İzmir’de HDP Gençlik Meclisi üyeleri ile Demokratik Modernite dergisi çalışanı Sema Korkmaz’ın da aralarında olduğu 19 kişi gözaltına alındı.  

Arşiv | Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında İstanbul ve İzmir’de 20 adrese polisler tarafından baskın düzenlendi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan bilgilere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyeleri ile Demokratik Modernite dergisi çalışanı gazeteci Sema Korkmaz’ın bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilere, “terör örgütü üyesi olmak” iddiasının yöneltildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında 22 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nın (MLSA) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, soruşturmada 'gizlilik' kararı alındığı ve avukat görüş kısıtlamasının getirildiği bildirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Sedat Uğraş, Muhammed Uğraş, Barış Ugun, Rojin Değirmenci, Osman Koçar, Serhat Yavaş, Sema Korkmaz.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Cebe öğretmen, hayatını kaybedişinin 16'ncı yılında anıldı

SONRAKİ HABER

İşten çıkarmalara hazırlanan McDonald's, ABD ofislerini geçici olarak kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...