06 Mart 2023 13:35

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında ilk duruşma 9 Mayıs'ta

İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıya dair 36 sanığın yargılanmasına 9 Mayıs'ta başlanacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya dair 36 zanlının yargılanmasına 9 Mayıs'ta başlanacak.

Saldırıya ilişkin iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme, duruşma günü olarak 9-10-11 Mayıs tarihlerini belirledi.

İddianamede, bombayı yerleştirdiği belirtilen Ahlam Albashır'ın 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar hapsi isteniyor. Diğer şüphelilerin ise 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 16 yıl 6 aya kadar hapisleri talep ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, saldırının "YPG/PYD/SDG" tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülüyor. İddianamede 36 şüpheli hakkında "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Çocuğa Karşı Adam Öldürme, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürme, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürmeye Teşebbüs Etme, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme, Göçmen Kaçakçılığı" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede, el yapımı bomba bulunan çantayı bırakan Ahlam Albashır'ın terör örgütünün özel istihbarat elemanı olduğu, Bilal Elhacmaos ile "kamu düzenini bozmak, otoriteyi zayıflatmak, kaos ve kargaşa yaratmak ve böylece devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma amacı" ile terör örgütünden talimatla patlayıcı malzeme ile Türkiye'ye gönderildikleri ileri sürülüyor. 

İstiklal Caddesinde düzenlenen saldırıda Arzu Özsoy, Yağmur Uçar, Yusuf Meydan, Ecrin Meydan, Adem Topkara ve Mukaddes Elif Topkara hayatını kaybetmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Av. Ömer Meşe'nin enkazda evrak nöbeti sürüyor: Yağmur yağınca dosyalar imha olacak

SONRAKİ HABER

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, İYİ Partide Akşener ile görüştü, masaya davet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...