Maraş’tan gelen Suriyeli depremzedeler AFAD Toplanma Merkezinin bahçesinde kalıyor

Maraş’tan depremin 5’inci günü Antalya’ya gelen Suriyeli 33 depremzede AFAD Toplanma Merkezinin bahçesinde kalıyor. AFAD artık yerleştirme yapamayacağını söylüyor.

22 Şubat 2023 21:11
Paylaş

Maraş merkezli depremlerin ardından, depremin 5’inci günü Antalya’ya gelen 4 aileden oluşan 33 Suriyeli depremzede AFAD Toplanma Merkezinin bahçesinde kalıyor. Suriyeli İsmail Halil AFAD’ın bahçesinde hangi koşullarda kaldıklarını anlattı.

Evlerinin ve çalıştıkları işyerlerinin yıkıldığını belirten İsmail Halil; “Enkazdan kendi çabamızla çıktık. Canımıza bir şey olmadı ama kalacak yerimiz de işimiz de yok artık. Antalya’ya depremin 5. Günü geldik AFAD artık yerleştirme yapamayacağını, göç idaresine gitmem gerektiğini söyledi. Göç idaresi de ‘Yapabileceğimiz bir şey yok, başka yerde akrabalarınız varsa oraya ulaşmanız için maddi yardım yapabiliriz’ dedi. Kaldık böyle ortada, AFAD toplanma merkezi Antalya Spor Salonun Kuzey Girişinde bahçede kalıyoruz. Bu şekilde Suriyeli 4 aile 33 kişiyiz. Akşamları kadın ve çocukların bir şekilde kapalı binaya girmelerini sağlıyoruz, erkekler dışarıda dolanıyoruz soğukta. Çamaşırlarımız sandalyeler üzerinde. Sadece kıyafetlerimizin olduğu bavulumuzla geldik. Onlarda dışarıda, bir yere yerleştirilmeyi bekliyoruz. Bir oda verseler yeter, kendi ekmeğimizi kazanır çıkarırız. İçimizde inşaatçı, tekstilci var” dedi.

İsmail Halil 9 sene önce savaştan dolayı Suriye Halep’ten göç etmiş. Maraşta yaşıyor ailesiyle ve oturma izni var. Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği ehliyeti var fakat Türkiye Vatandaşı olmadığı için depremzede olmasına rağmen kapalı bir mekana yerleştirilemiyor. Kendisi gibi 3 aile de aynı şekilde AFAD bahçesinde kalıyorlar. (Antalya/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Suç örgütü lideri Kürşad Yılmaz'ın KKTC'ye girişi yasaklandı

SONRAKİ HABER

Narlı'da Alevi Kültür Dernekleri'ne gelen yardıma AFAD el koydu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...