12 Şubat 2023 00:38
Son Güncellenme Tarihi: 12 Şubat 2023 02:59

Maraş'ta halktan tepki: Benim canlarım orada yatarken AFAD bankaların kasasını çıkarıyor

Maraş'ta halk enkaz başında yakınlarının molozların altından çıkarılmasını beklerken kurtarma ekiplerinin banka ATM kasalarını kurtarması yurttaşları çileden çıkardı.

Görseller @UNALSERKAN_ adlı Twitter kullanıcısının paylaştığı videodan alınmıştır

Paylaş

Binlerce insanın yaşamını yitirdiği Maraş merkezli depremden etkilenen depremzedeler arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğundan yakınırken Senarist Serkan Ünal, AFAD’ın enkaz altından bankamatik kasası çıkardığına ilişkin video paylaştı.

"Alparslan: Büyük Sekçuklu" ve "Sipahi" adlı televizyon dizilerinin senaristliğini yapan Serkan Ünal’ın Twitter hesabından “Babam, annem, kız kardeşim ve komşularımız 6 gündür enkaz altında. Polis ekipleri ve @AFADBaskanlik binamızın altında bulunan @Halkbank ve @isbankasi kasalarını yukardan aldıkları emirle çıkarmaya gelmişler. #Kahramanmaraş @ahbap Takdir sizin” notuyla paylaştığı videoda halkın AFAD ve polis ekiplerine tepki gösterdiği görülüyor.

Bir yurttaş, “Önce can değil mi? Burada ne işin uğraşılıyor? Bizim ülkemizde insan canı kadar ucuz hiçbir şey yok. Millet parasının derdinde. Benim canlarım orada yatıyor. Benim canlarım orada yatarken kasa çıkartmanın derdindeler. Böyle bir adilik olamaz. Ekipler geldi hâlâ içeri girilmedi” diyor.

"ENKAZ ÇALIŞMALARI 2 SAATİ AŞAN SÜRE DURDURULDU"

Serkan Ünal, daha sonra yaptığı paylaşımda "Bana gelen çeşitli eleştirilere cevap verme gereği duydum. Enkaz altındaki insanlar için geçen her saniyenin ne kadar değerli olduğu tartışılmaz bir gerçek. Ancak bugün başımıza gelen olayda, enkaz çalışmaları 2 saati aşan bir süre durduruldu. Nedeni ise malum banka kasaları… Kasaları almak için @isbankasi yetkilileri, çevik kuvvet ekipleri ve prosedürler beklendi. Günlerdir enkaz başına ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. İnanın enkaz başında hiçbir şey yapılmadan 2 saat beklemek insanı fazlasıyla üzüyor. Kasalardaki para değil değerli kağıtmış." diye ekledi.

İŞ BANKASINDAN AÇIKLAMA

İş Bankası ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bankamızın depremzedelere yardım yerine enkaz altından banka kasalarını çıkarttığı; kolonları kestiği için şubenin bulunduğu binanın yıkıldığı gibi gerçek dışı iddialar ortaya atılmaktadır. Depremzede vatandaşlarımızın canlarıyla sınandığı bu zor zamanlarda Bankamızın enkaz altından şubedeki kasaları çıkarttırmak yönünde bir müdahalesi ve iradesinin olması kesinlikle mümkün değildir. Ayrıca şubelerimizin hizmet verdiği binalarda hiçbir şekilde yapısal sisteme müdahalemiz yoktur, kolon kesilmesi söz konusu değildir” dendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDPli Kemal Peköz: HDP’nin Osmaniye'ye gönderdiği yardım TIR'ına el konuldu, insanlar tartaklandı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Mazlumun hakkı divana kalmasın, yepyeni bir düzeni getirmek zorundayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...