23 Kasım 2022 18:56

HDP'nin Taksim saldırısı araştırılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

HDP'nin Taksim saldırısının araştırılması için verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Ekran görüntüsü TBMM'nin resmi Youtube hesabından alınmıştır

Paylaş

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

İYİ Parti'nin, "kadına şiddet unsurlarının tespiti ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi" ile ilgili verdiği araştırma önergesi, HDP'nin Taksim saldırısının araştırılması ile için verdiği araştırma önergesi ve "İktidarın Suriye dış politikasında ÖSO ve HTŞ ile kurduğu ilişkiler" önergeleri ve CHP'nin "depreme karşı önlem alınması" ile ilgili önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

İYİ Parti'nin, "kadına şiddet unsurlarının tespiti ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi" ile ilgili verdiği araştırma önergesinin, bugün ele alınmasına dair grup önerisi üzerinde konuşan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığını söyledi.

Kadın cinayetlerinin sıradanlaşmaya başladığını söyleyen Cesur, "Kadın cinayetlerinin kanıksanır hale gelmesinden ve ülkemizde daha da kötüleşen bir tabloyu sürekli çıkıp paylaşmak zorunda olmaktan utanıyorum" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, kadına şiddetin son yıllarda korkunç şekilde arttığını, bu noktada bir kadın dayanışması ihtiyacının ortaya çıktığını ifade etti.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise "Şiddete sıfır tolerans çok büyük bir yalan. Ülkemizde bütün istatistikler şiddetin arttığını ortaya koyuyor. İktidar ise tam tersini söylüyor" diye konuştu.

Kadına yönelik her türlü şiddetin, yaşam hakkını tehdit eden temel insan hakkı ihlali olduğunu belirten Şahin, kadınları özgür olmayan bir toplumun ilerlemesinden bahsedilemeyeceğini kaydetti.

İYİ Parti'nin verdiği "kadına şiddet unsurlarının tespiti ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi" önergesi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

TAKSİM SALDIRISI ARAŞTIRILSIN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

Daha sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanları Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç, Taksim’deki patlamanın araştırılması için Meclis’e soru önergesi verdi. Önergede, iktidarın Suriye Dış Politikaları bağlamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Heyetu Tahriru’ş Şam (HTŞ) ve benzeri yapılarla olan ilişkileri ve bunun siyasal-toplumsal etkilerinin ortaya çıkarılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddesi uyarınca Meclis araştırmasına açılmasını talep etti. Söz konusu talep AKP ve MHP oy birliği ile reddedildi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yaşananları sosyal medya hesabından "Taksim saldırısının araştırılması için araştırma önergesi verdik. AKP+MHP reddetti. Nokta…!" ifadeleriyle duyurdu.

DEPREME KARŞI ÖNLEM ALINMASI ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

Genel Kurulda daha sonra CHP'nin, "depreme karşı önlem alınması" ile ilgili verdiği araştırma önergesinin, bugün ele alınmasına ilişkin grup önerisi görüşüldü.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'de depreme karşı yeterli ve etkin önlem alınmadığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Depremlerle ilgili önlem yerine yeşil alanların imara açıldığını, deprem alanında kullanılacak toplama alanlarının da ranta kurban edildiğini görüyoruz. Meclis'i göreve çağırıyoruz; derhal depreme karşın etkin bir eylem planı hazırlanması, deprem toplanma alanlarının yapılması, hasarlı binaların tespiti, yıkılıp tekrar dayanıklı hale getirilmesi, mevcut yapı stokunun iyileştirilmesi, onarılması, güçlendirilmesi için bugünden tezi yok harekete geçelim."

CHP'nin, gündeme ilişkin grup önerisi de yapılan oylamada AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Japonya, Almanya'yı geriden gelerek yendi

SONRAKİ HABER

Sütlüce köylüleri AB Türkiye Delegasyonuna faks çekti: ‘Projenin uzak sahalara taşınmasını istiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...