evrensel.net
PAYLAŞ

5 soruda Evrensel'le Dayanışma Şenliği

DETAYLAR
Görsel: Evrensel
AŞAĞI KAYDIR

Evrensel seninle güçlü, şimdi dayanışma zamanı! 11 Aralık Pazar günü saat 15.00'te Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde Evrensel Şenliği için buluşalım.

Evrensel okurları “Evrensel seninle güçlü, şimdi dayanışma zamanı!” diyerek 11 Aralık 2022 Pazar günü 15.00-19.00 saatleri arasında İstanbul Küçükçekmece’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde buluşacak. Şenliğe sen de katıl, bu dayanışmaya güç ver.

Şenliğe dair bilgileri 5 soruda derledik:

1 - ŞENLİĞİ KİM, NE İÇİN DÜZENLİYOR?

Halkın haber alma hakkını kullanması, basın özgürlüğü ve muhalefetin sesini duyurabilmesi hiçbir zaman kolay olmadı. Bugün artık apaçık bir “zor”un sultası altındayız. Tutuklu gazeteci, muhalif televizyon ve gazetelere yağan ceza, açılan soruşturma sayısında kırılan rekora, sosyal medya mecralarının üstünde sallanan “dezenformasyon yasası” kılıcıyla sansür uygulamaları eklendi. Hukuksuzluk, keyfilik, karartma gündelikleşti. Sınırlı imkânlarla halkın ihtiyaç duyduğu gerçeğin sesi olmakta ısrar etmek bugün dünden daha zor iş.

Eylül 2019’da alınan resmi ilan ve reklam durdurma kararı sebebiyle gazetemiz Evrensel’e 3 yıldır hukuksuz şekilde ilan verilmiyordu. AKP hükümetinin elinde basını dizayn etme araçlarından biri haline gelen Basın İlan Kurumunun verdiği son kararla, bu hak tümüyle iptal edilmiş oldu. Gerekçelerden biri ise okurlarının bayiden birden fazla gazete alması, gazeteyle dayanışmasıydı!

En büyük düşmanın “gerçekler” olduğu bir dönemde gerçeğin sesini yalnızca okurlarının ve sesi olduğu kesimlerin dayanışmasıyla yükseltmeye çalışan Evrensel gazetesinin yaşamasının halkın gerçeklere ulaşması, düşüncenin özgürce ifade edilmesi ve emeğin özgürce örgütlenmesi anlamına geldiğini düşünenler bu şenliğin düzenleyicileri...

Yani şenliğin ev sahibi Evrensel gazetesinin okurları, dostları, sesine ses kattıkları… Halkın haber alma hakkını, basın özgürlüğünü savunanlar… Hukuksuzluktan, keyfilikten, karartmadan, sansürden, baskıdan bıkanlar… Hakikate, sese, söze, haklara, demokrasiye, barışa, adalete, özgürlüğe, hayata sahip çıkanlar…

Diyorlar ki “Biz; Evrensel’in yaşaması, basının özgür olması, halkın gerçeklere özgürce ulaşmasının yanındayız! Her türlü baskı ve susturma girişimi karşısında ‘susturulamayacağımızı’ bir kere daha ilan etmek; bunu en güçlü, en kalabalık biçimde ifade etmek istiyoruz. Evrensel okurları, Evrensel’in sesini duyurduğu çok çeşitli kesimler olarak ‘Şimdi Evrensel ile dayanışma zamanı’ diyerek bu şenliği organize ediyoruz.”

2 - ŞENLİKTE NELER VAR?

Her şeyden önce dayanışma… Aynı zamanda müzik ve dans… Ve kitap fuarı, sergiler, bol bol eğlence… Birlikte olmanın, yan yana durmanın verdiği güç…

Oyuncu Kerem Fırtına ve dans sanatçısı Zeynep Bafralı’nın sunuculuğunu yapacağı şenlikte Zeynep Bakşi Karatağ, Mercan Selçuk Dans Topluluğu'ndan dansçılar, Apolas Lermi, Kezzo, Ruhi Su Dostlar Korosu, Mengene, Mehmet Atlı, Mahmut Çınar ve Haluk Tolga İlhan sahnede olacak. Aynı zamanda Yaykoop’a üye yayınevlerinin açacağı kitap stantlarında yazar ve şairler kitaplarını imzalayacak. Konserlerin yanı sıra İranlı ressam Termeh Yaghoubi'nin resimleri, “27 Yıl 27 Evrensel” ve Sefer Selvi karikatürlerinden oluşan sergiler de yer alacak.

3- ŞENLİK DAVETİYELERİNİ NERELERDEN ALABİLİRSİNİZ?

KADIKÖY
Mephisto Kitabevi
Leylak Yeldeğirmeni
Yaykoop Kitabevi
Yolda Sahaf
Ginko Kitap
Moda Sahne

AVCILAR
Baykuş Kafe
Günışığı Kitap Kafe
Beirut Kafe
Mymoon Kafe
Pueblo Coffe Shop
Aslı Anne Halk Kütüphanesi (Şarlo Kafe)

MALTEPE
Babil Kültür Evi

SULTANGAZİ
Harabe Cafe

GAZİOSMANPAŞA
Eğitim Sen 4 No'lu Şube

TÜYAP KİTAP FUARI
Fuarın ana girişindeki Evrensel tanıtım standı

4 - ŞENLİĞE DESTEK VERENLER…

Yazarlar, sanatçılar, oyuncular, müzisyenler… Demokratik kitle örgütlerinin, emek ve meslek örgütlerinin, kadın örgütlerinin temsilcileri… Yerel yöneticiler, siyasetçiler, demokrasi güçlerinin bileşenleri… “Evrensel biziz, biz de şenlikteyiz” diyerek dayanışma şenliğine çağrı yapanlar neler söyledi?

Yönetmen Özcan Alper: Patronların değil; işçilerin, öğrencilerin, aydınların gazetesi olan Evrensel’le şimdi dayanışma zamanı.

Ressam Burhan Kum: Özgür basına ve doğru habere en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde herkesi 11 Aralık'taki şenliğe bekliyorum.

Yazar Seray Şahiner: Kağıda ve dayanışmaya inananlara Evrensel gazetesinden davet...

Oyuncu Mehmet Ali Alabora: Emeğin basındaki sesi olan Evrensel, hep dayanışmanın gazetesi oldu. Şimdi Evrensel sizi dayanışmaya davet ediyor.

Müzisyen Metin Kahraman: Evrensel halkın gazetesidir, bizim gazetemizdir. 11 Aralık'ta buluşalım.

Ressam ve Heykeltraş Uygur Orhan: Çok seslilik için, dayanışma için Evrensel’in şenliğinde buluşalım.

Müzisyen Efkan Şeşen: Şenlikte buluşmak önemli, birlikten kuvvet doğar.

Oyuncu Ayşegül Yalçıner: Sansür yasasına hayır, şimdi dayanışma zamanı.

Müzisyen Niyazi Koyuncu: Evrensel gazetesi bizim gazetemiz, tüm İstanbulluları dayanışma şenliğinde buluşmaya çağırıyorum.

Kardeş Türküler: Dayanışma özgürleştirir, şimdi Evrensel'le dayanışma zamanı.

Yazar Ahmet Ümit: 27 yıldır Evrensel, özgür bir şekilde, ezilenlerin hakikatini duyurmaktadır. Dayanışmak için orda olacağız!

Sunay Akın: Başında yazar kasaların değil, yazarların olduğu basın özgürdür! Şimdi Evrensel'le dayanışma zamanı.

Yönetmen Ezel Akay: Şimdi dayanışma zamanı; çünkü biz evrenseliz, Evrensel de biziz!

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Özev: Kurulduğu günden bu yana kamu emekçilerinin sesi olan Evrensel'le dayanışma zamanı.

DİSK Emekli-Sen Başkanı Maltepe Şems Ergün: 27 yıldır susmayan Evrensel, artık bu halkın hem vicdanı hem sözcüsü olmuştur. Evrensel için buluşma zamanı.

Prof. Dr. Ali Kerem Saysel: Evrensel Türkiye demokrat basının önemli seslerinden, 27 yıldır emeğin gündemini Evrensel aracılığıyla takip ediyoruz.

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu: İktidar, gerçekler bilinsin gerçeklerle tanışılsın istemiyor. Halbuki Türkiye halklarının ve işçi sınıfının buna büyük bir gereksinimi var. İşte tam bu nedenle Evrensel'le dayanışma zamanı.

Siyasetçi Nesrin Nas: Evrensel sizsiniz, Evrensel biziz, Evrensel hepimiziz. Şimdi dayanışma zamanı.

Alevi Dernekleri Federasyonu: Evrensel Şenliği'nde buluşalım, bir olalım.

Avukat Turan Aydoğan: 27 yıldır gerçeğin sesi olan Evrensel gazetesine karşı yapılan ilan ambargosunu kınıyor, herkesi 11 Aralık'ta Evrensel'le dayanışmaya çağırıyorum.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi: Özgür basına sahip çıkmak için Evrensel Şenliği'nde buluşalım.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli: Cezalarla susturulmaya çalışılan Evrensel’le Dayanışma Şenliğinde buluşalım.

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş: Emekçilerin, ezilenlerin, kadınların, gençlerin güçlü ve dinmeyen sesi Evrensel Gazetesini yaşatmak boynumuzun borcudur. Özgür basın susturulamaz. Gidemeseniz bile bir davetiye alın lütfen. Hepinize yürekten selamlar, sevgiler...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: BİK ambargosuyla susturulmaya çalışılan Evrensel Gazetesiyle dayanışmak ve özgür basın susturulamaz demek için 11 Aralık Pazar günü, saat:15.00’de Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde buluşuyoruz. Evrensel susmaz.

Siyasetçi Sırrı Süreyya Önder: Nerede zulme uğrayan canlı varsa Evrensel’in vazgeçilmezliği orada ortaya çıkar, kendini gösterir… Biz Evrensel’le güçlüyüz.

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu: Siyasi iktidarın sansür politikalarına karşı özgür basının yanındayız. Basın susarsa herkes susar.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal: Demokratik ülkelerde basın özgürlüğünün kıstası, soru sorabilme cesareti değil, soruyu soranın esaretidir. Basın hürriyeti kalkarsa vicdan, eğitim, konuşma hürriyetleri de kalkar.

İngiltere İşçi Partisi Eski Lideri Jeremy Corbyn: Tüm dünyada işçi sınıfı gazetelerinin desteklenip savunulması gerekir. Tüm dünyada işçi sınıfının bağımsız seslerine ihtiyaç var.

5- ŞENLİK ALANINA NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

Şenlik için İstanbul’un 38 noktasından araç kalkacak. Ayrıca şenlik saatleri boyunca Sefaköy metrobüs durağı ve Marmaray Halkalı durağından ring aracı çalışacak.

Evrensel’le Dayanışma Şenliği’nin sosyal medya hesapları

Instagram

Twitter

Facebook

Youtube

Tiktok

Davetiye temini, ulaşım ve diğer sorularınız için iletişim:

Zeliş Irmak     : 0 546 424 57 51

Murat Doğu    : 0 541 105 93 13

E-Posta: evrenselsenlik@gmail.com

(HABER MERKEZİ)

İLGİLİ HABERLER
DİĞER HABERLER