11 Eylül 2022 13:05

Zakkum, Urfa konserinin ardından açıklama yaptı: Aydınlık karanlıktan korkmaz!

Urfa'da gerçekleştirdikleri konser Din Görevlileri Birliği Derneği tarafından iptal ettirilmek istenilen Zakkum grubu, konserin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Zakkum grubunun Şanlıurfa konseri afişi

Paylaş

Müzik grubu Zakkum, Urfa'da verdikleri konsere dair Din Görevlileri Birliği Derneği Şanlıurfa Şubesi'nin iptal talebine tepki gösteren bir açıklama yaptı. Derneğin "İsmini cehennemdeki Zakkum ağacından alan grubun vermeyi planlandığı müzikal gösteriminin kötülükten başka bir şeye hizmet etmeyeceği herkesin malumudur" diyerek Urfa'da vereceği konseri iptal ettirmeye çalışmasına, grubun Twitter hesabından yanıt verildi.

Zakkum grubunun Urfa konserini gerçekleştirdikten sonra yaptığı ve "Bu kişilerin yegane amacının vitrinde kalmak, gündem yaratmak, yobazlığı normalleştirmek olduğunun farkındayız" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son bir haftanın (akla sığmaz şekilde) gündemi olan Şanlıurfa konserimiz az önce sona erdi. Kirli beyinlerin, din istismarcılarının, Şanlıurfa'ya yakışmayan bu kişilerin yegane amacının vitrinde kalmak, gündem yaratmak, yobazlığı normalleştirmek olduğunun farkındayız. Hafta boyu sessiz kalmamız bu sebeptendi. Bu zorbalığın, bağnazlığın, akıl dışılığın savunucularının değirmenine su taşımayı asla istemeyiz. Bu kişiler en sağlam cevabı, bu gece Şanlıurfa'da bizi izlemeye gelen 25 bin güzel insandan aldılar. Ne güzeldin bu gece Şanlıurfa. Biz müzik yapmak ve müziğimizi iletmek için varız. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda tam 23 senedir de müziğimizi yapmaya devam ediyoruz.

Ve asla akıldan çıkmasın: Aydınlık karanlıktan korkmaz!"

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji, Batı Karadeniz ve  Marmara için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu

SONRAKİ HABER

CHP'li Nazlıaka: Kadın istihdamını artırmaya ilişkin yol haritamızı hazırladık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...