10 Ağustos 2022 15:29

"Devletin cebinden 1 kuruş çıkmayacak" denilen Osmangazi Köprüsü için 5.5 milyar dolar ödeme yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Devletin cebinden 1 kuruş çıkmayacak" dediği 1.5 milyar dolar maliyetli Osmangazi Köprüsü için şimdiye dek 5.5 milyar dolar ödeme yapıldı.

Fotoğraf: İbrahim Aktaş/AA

Paylaş

AKP iktidarı tarafından "yap-işlet-devret" modeliyle inşası tamamlanan ve 1.5 milyar dolar maliyeti olan Osmangazi Köprüsü için 5.5 milyar dolar ödeme yapıldığı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Açıldığından bu yana 55.5 milyon araç geçti” bilgisini verdiği köprü ile ilgili "geçiş garantisi" hesabı yapan İktisatçı Prof. Dr. Uğur Emek, “Maliyeti 1.5 milyar dolar olan Osmangazi Köprüsüne 5.5 milyar dolar ödeme yapılmış” dedi.

GARANTİNİN KARŞILANMA ORANI YÜZDE 62

Sözleşmeye göre açıldığı günden bu yana 88.8 milyon araç geçiş garantisi verildiğini hatırlatan Emek, “Garantinin karşılanma oranı yüzde 62 olmuş. Karşılanmayan kısım için bütçeden 1.3 milyar dolar ödeme yapılmış. Geçen araçlar da 2.1 milyar dolar ödemiş. Ödenen önden yüklemeli gelir garantisi 2.1 milyar dolardı. Bu süre zarfında maliyeti 1.5 milyar dolar olan Osmangazi Köprüsüne 5.5 milyar dolar ödeme yapılmış, yani neredeyse 4 kat. 2035 yılına kadar da ödeme yapılacak” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN "1 KURUŞ ÇIKMAYACAK" DEMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmangazi Köprüsü’nü işaret ederek “Devletin cebinden 1 kuruş çıkmayacak” demişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump'ın evine baskının ardından Cumhuriyetçi Kongre üyesi Perry'nin telefonuna el konuldu

SONRAKİ HABER

Filistinli yazar Khaled Barakat: Ukrayna’da direnme hakkını tanıyanlar Filistin direnişine zulmediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...