23 Haziran 2022 10:08

Erkunt Traktör'de işçi kıyımı

Erkunt Traktör'de 20 işçi işten çıkarıldı. İşçilere ''Yeni motor hattı kuruldu, maliyeti çok yüksek olduğu için küçülmeye gidiyoruz'' açıklaması yapıldı.

Ekran görüntüsü Erkunt Traktör tanıtım videosundan alınmıştır.

Paylaş

Barış İNCİ
Ankara

Ankara’da, Erkunt Traktör'de dün akşam saatlerinde 20 işçi işten çıkarıldı. Sabah saat 08.00'de iş başı yapan işçiler, mesai bitimine doğru işten çıkarıldıklarını öğrendiler.

İşçilere ''Yeni motor hattı kuruldu, maliyeti çok yüksek olduğu için küçülmeye gidiyoruz'' diye açıklama yapıldı.

Günlük planlanan üretimin normalden hızlı bir şekilde tamamlandığını söyleyen işçiler, son dakikaya kadar çalıştırıldıklarını, mesai bitimi yaklaşırken tek tek çağırılıp çıkarıldıklarını öğrendiler. İşçiler artan enflasyon karşısında, zam beklentisindeyken bayrama 10 gün kala işsiz kaldılar. Düne kadar yerli ve milli motor üretiyoruz diye reklam yapan Erkunt, bugün ise artan maliyetlerini bahane ederek işçi kıyımını tercih etti.

“KÂRDA ZAM YOK, MALİYETTE İŞTEN ATMA VAR”

İşten çıkarmaların devam edeceğini söyleyen işçiler ''Kurbanlık koyun gibi sıramızı bekliyoruz, kâr ederken zam yok, maliyeler artınca kıyım var'' diyerek tepki gösterdi.

İşten çıkarmalar sonrasında kimi işçiler gözyaşlarını tutamazken, amirlerden birinin "Kalan sağlar bizimdir çalışmaya devam" diye bağırması tepki çekti.

“BİRLEŞMEK İHTİYAÇTI, ARTIK ZORUNLULUK”

Evrensel’e konuşan bir işçi de "Bu durum karşısında sıramızı beklemek yerine birleşmeliyiz. Görüyoruz ki biz birlik olmadığımız sürece tek tek işten çıkarılacağız, dün birleşmemiz bir ihtiyaçtı bugün ise elzem bir hal aldı" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Lice'deki operasyonda 2 asker hayatını kaybetti, 1 asker yaralandı

SONRAKİ HABER

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi için 4. kez Danıştay'daydı | Danıştay heyeti, kararı adli tatil öncesi yazılı olarak bildirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...