10 Haziran 2022 18:34

ODTÜ'de Onur Yürüyüşü'ne polis müdahale etti, pek çok öğrenci gözaltına alındı

ODTÜ’de gerçekleşen Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalede bulundu. Öğrencilere plastik mermi ve biber gazı sıkan polis birçok öğrenciyi de gözaltına aldı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

ODTÜ’de gerçekleşen Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalede bulundu.  Öğrencilere plastik mermi ve biber gazı sıkan polis bir çok öğrenciyi de gözaltına aldı.

Rektörlüğün tehdit ve yasaklarına rağmen ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışmasının düzenlediği 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü için yüzlerce öğrenci Kimya bölümü önünde bir araya geldi. Üniversiteye çok sayıda çevik polis ve TOMA getirildi.

PLASTİK MERMİ VE BİBER GAZI İLE SERT MÜDAHALE

Mühendislik bölümlerine yürüyüş gerçekleştirilirken, polis öğrencilere müdahalede bulundu. Öğrencilere plastik mermi ve biber gazı ile müdahale eden polisler, birçok öğrenciyi darbederek gözaltına aldı. 

PEK ÇOK YERDE AÇIKLAMA OKUNDU

Öte yandan kampüse dağılan öğrenciler basın açıklamasını pek çok yerde okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün, daha önceki ODTÜ Onur Yürüyüşleri’nde de olduğu gibi 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü için kayyum rektörün tüm faşist, ötekileştiren ve fobik dayatmalarına karşı hatırlayın, alışın, gitmiyoruz demek için buradayız.

Biz lubunyalar, 20 Mayıs’ta Boğaziçi Onur Yürüyüşü’ne saldıran gücü tanıyoruz, bu saldırı tüm lubunyalara yapılmış bir saldırıdır. Bu güç, aynı zamanda kampüslerimizde bizleri kısıtlayan, hedef gösteren, şiddet uygulayan gücün ta kendisidir.

Yaşam alanlarımız olan yurtlar dahil olmak üzere kampüsün her alanında karşılaştığımız fobi, ötekileştirme ve baskılamanın asıl sorumlusunun fobik kayyum rektör Verşan Kök olduğunun hepimiz farkındayız ve tüm bunlara karşın “Hatırla!” diyoruz.

Kayyum baskısına karşın kampüslerde mücadele veren lubunyaları “Hatırla!”, LGBTİ+fobiyi “Hatırla!”; barınma, çalışma ve yaşama hakkı gözetilmeyen lubunyaları “Hatırla!”; trans cinayetlerini “Hatırla!”, trans intiharlarını “Hatırla!”; Hande Kader’i, Eylül Cansın’ı, Hande Buse Şeker’i, Ahmet Yıldız’ı, Okyanus Efe’yi, Zirve Soylu’yu, Didem Akay’ı “Hatırla!” demeye her anımızda olduğu gibi bugün, burada da devam ediyoruz.

Hayatlarımızın, varlığımızın ve özgürlüğümüzün bu fobik, ötekileştiren ve hedef gösteren baskılarla kısıtlanmaya çalışılmasına karşın biz “Her yürüyüşümüz Onur Yürüyüşü”, “Alışın, her yerdeyiz, varız ve gitmiyoruz” diyerek direnmeye, boyun eğmemeye ve bu sözlerimizi her seferinde “Hatırlatmaya” devam ediyor; fobik kayyuma, baskıcı iktidara, faşist düzene karşı “Hatırla!” diyoruz.”

ODTÜ Rektörülüğü öğrencilere 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne ilişkin gönderdiği açıklamada, yürüyüşe izin verilmeyecek demiş, “Kampüsümüzde planlanan bu izinsiz yürüyüş ısrarının devam etmesi durumunda gerekli her türlü güvenlik önemleri alınacaktır” ifadelerini kullanmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan Acarsoy işçileri: Üç kuruş maaş karşılığında patronların hayallerini gerçekleştiriyoruz

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. Cangül Örnek: Erdoğan rahat çünkü emekçileri hedefleyen bir muhalefet yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...