26 Nisan 2022 08:51

Ankara'da Mimarlar Odasında adalet nöbeti: Gezi onurlu geçmişimiz, onurlu geleceğimizdir

Gezi davasında verilen kararlara karşı Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde adalet nöbeti başlatıldı. Yapılan açıklamada, "Gezi bu ülkenin onurlu, geçmişi umutlu geleceğidir" denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gezi davasında verilen hapis cezası kararlarına karşı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde adalet nöbet başlatıldı. Eylemde konuşan TMMOB Başkanı Emin Koramaz, “Gezi bu ülkenin onurlu, geçmişi umutlu geleceğidir” dedi.

Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı Gezi Davasında Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman’a 18'er yıl hapis cezası verilmesine tepkiler sürüyor. Hapis cezalarına karşı Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde adalet nöbeti başlatıldı.

“Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarının atıldığı açıklamada, “Kendisini hukuka bağlı görmeyen iki saray memuru tarafından verilen bu kararı asla kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız Gezi Parkında imar planlarına ve yargı kararlarına aykırı olarak başlatılan inşaat çalışmalarına meslek odalarının temsilcileri ve vekili olarak karşı çıkmışlardır. Anayasal haklarını kullanarak iktidarı yargı kararlarına, anayasa ve yasalara uygun davranmaya davet ettiklerini için hukuka aykırı delillerle, kurmaca iddianamelerle ve yargılama yapılmayan davalarla bu insanları mahkum edemezsiniz” denildi.

TMMOB Başkanı Emin Koramaz da 2014 yılından beri hukuk skandallarına şahit olduklarını söyledi. Bir suçtan birden fazla yargılama yapılamaması kuralına, beraat kararlarına rağmen Fethullahçı bir savcının imzasıyla yargılamaların yapıldığını söyledi. “Gezi bu ülkenin başına gelmiş en güzel şeydir” diyen Koramaz, “Gezi bu ülkenin onurlu, geçmişi umutlu geleceğidir. Gezi’de kaybettiğimiz gencecik fidanlarımıza sahip çıkacağız. Arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü işçileri 1 Mayıs’ı kutladı

SONRAKİ HABER

Kitle ve meslek örgütlerinden Gezi davası kararına tepki: Gezi’yi savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...