25 Nisan 2022 15:59

Gezi Davası kararına tepki yağıyor: Hukuk bir kez daha ayaklar altına alındı, #GeziyiSavunuyoruz

Gezi Parkı davasında çıkan karara sosyal medyada tepki yağıyor. "#GeziyiSavunuyoruz" etiketi ile paylaşımlar yapan kullanıcılar, "Saray'ın karanlığı bitecek, Gezi hep kalacak" diyor.

Fotoğraf: Cansu Pişkin/EVRENSEL

Paylaş

Gezi davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet; tutuksuz 'sanıklar' Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Can Atalay’a da 18 yıl hapis cezası verilmesine ve 7 kişinin tutuklanmasına tepki yağıyor. Çok sayıda yurttaş, gazeteci, akademisyen, sanatçı ve siyasetçi "#GeziyiSavunuyoruz" etiketi ile paylaşımlar yapıyor.  
 
Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları şöyle: 

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz:  Gezi davasında verilen haksız, dayanaksız ağır hapis cezaları ve arkadaşlarımız hakkında tutuklama kararı verilmesi, tek adam yönetiminin nasıl bir rejim inşa ettiğinin resmidir. Emek ve demokrasi güçlerinin birleşmeme lüksü yok! Her yerde demokrasi için birlik.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: #Gezi direnişi; dayanışmaya, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış bir millet hareketiydi. Ülkemize karabasan gibi çöken bu zorba ve hukuk tanımaz iktidar, maalesef hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor… Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz!

TKP Genel Merkezi: AKP halka ve aydınlığa düşmandır. Gezi davasında alınan uydurma karar gayrimeşrudur. Halkın yağma, sömürü, işbirlikçilik ve gericiliğe karşı direnişi ise sonuna kadar meşrudur!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Gezi Davası’nda verilen karar milyonlarca insanın vicdanını yaraladı. Vicdanla verilmeyen kararları bu ülke hiç kabul etmedi ve sindirmedi. Ne olursa olsun adaletten yana olacağız, herkes için hukuku savunacağız. 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: En başından bu yana siyasilerin yürüttüğü Gezi Davası’nda, nihai “siyasi” karar açıklandı. Ve adalet onulmaz yarasını aldı. Gün gelecek, adalet herkese lazım olacak. Keyiflerine göre karar alanlar, kaçacak delik arayacak! 

Gazeteci Melis Alphan: O ceza elbet bir yerlerden dönecek ama #OsmanKavala’yı hukuka aykırı şekilde yıllarca içeride tutmanın bedelini kim ödeyecek bilinmez. Bugün bu ülkede hukuk bir kez daha ayaklar altına alındı. Türkiye’nin tarihine bir utanç sayfası daha eklendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Gezi için #OsmanKavala'ya ağırlaştırılmış müebbet verilmesiyle milyonlara gözdağı verilmiştir. Saray'ın yargısı hukuk dağıtmaktan öte intikam alan bir aygıta dönüşmüştür. Gezi'den suç çıkarmaya çalışanları unutturmayacağız. Saray'ın karanlığı bitecek, Gezi hep kalacak.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan: #OsmanKavala Müsamere bitti. Bugün de utandık elhamdülillah.

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Gaye Usluer: Toplum vicdanı bir kez daha büyük yara aldı. Hukuksuz kararlarda sorumluluğu olanlar, er ya da geç bağımsız ve tarafsız yargı önünde hesap verecek!

TİP Milletvekili Barış Atay: Bugün Gezi Direnişi için ceza emirleri verenler, o emirleri uygulayanlar bilsin! Hepiniz ama hepiniz tek tek yargılanacaksınız! Bunu asla unutmayın! Hepimiz Gezi’deydik. Bugün de #GeziyiSavunuyoruz yarın da savunacağız!
 

HDP Genel Merkezi: Osman Kavala ve Gezi Dayanışmasına verilen ceza demokratik talepleri boğmayı hedeflemektedir. İktidarın halktan ne kadar korktuğunun göstergesidir. Gezi’yi de arkadaşlarımızı da sonuna kadar savunacağız! #GeziyiSavunuyoruz 

(HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

‘Hayata Dönüş’ romanı: Bir Gülüşün Ateşiyle

SONRAKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs | 2 bin 277 yeni vaka, 15 kişi can kaybı (25 Nisan 2022)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...