04 Nisan 2022 11:54

Didim’de siyasi partiler, zamlara, yoksulluğa ve savaşa karşı 6 Nisan’da açıklama yapacak

Didim'de EMEP, Halkevleri, HDP, TİP, Yeşil ve Sol Gelecek Partisi, "İşsizliğe, yoksulluğa, zamlara, savaşa ve zeytinlerin talanına karşı mücadeleyi yükseltelim” diyerek 6 Nisan'daki eyleme çağrı yaptı

Fotoğraf: Elif Dikbaş/Evrensel

Reklam

Aydın’ın Didim ilçesinde Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Yeşil ve Sol Gelecek Partisi, “İşsizliğe, yoksulluğa, zamlara, savaşa ve zeytinlerin talanına karşı mücadeleyi yükseltelim” diyerek, halka çağrı yaptı.

Üçüncü seçenek kapsamında ortak çalışma yapan siyasi partiler, 6 Nisan Çarşamba günü Ziraat Bankası önünde yapılacak olan basın açıklaması için Didim’deki pazar yerlerinde bildiri dağıttı. 

Bildiride, resmi enflasyonla halka yansıyan arasında fark olduğu ifade edilirken, "Elektrikten mazota, benzinden gıdaya, iğneden ipliğe yapılan fahiş zamlar nedeniyle kış aylarında ısınma ile beslenme arasında bir seçim yapmaya zorlanır hale geldik. Ülkeyi yönetenler sürekli; ‘Faiz lobisi’, ‘Dış güçler’ bahanelerine sarılıyorlar. Bugün ise Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi ekonomik krizin bahanesi haline getirildi. Sanki Rusya Ukrayna savaşı öncesinde Türkiye'de her şey güllük gülistanlıkmış gibi açıklamalar yapılıyor. İki emperyalist blok arasında süren savaş, yeni zamların dayanağı haline getirilmek isteniyor. Sanki bu savaştan önce memlekette hiçbir şeye zam yapılmamış gibi” denildi.

“KRİZİN VE SAVAŞIN FATURASINI BİZ ÖDEMEYECEĞİZ”

“Sermayenin krizlerini, savaşlarını biz yaratmadık faturasını da biz ödemeyeceğiz. Artık teter demek için tüm halkımızı basın açıklamamıza bekliyoruz” denilen bildiride talepler şu şekilde sıralandı: 

  • Zamlar geri alınsın.
  • Havamıza, suyumuza, toprağımıza, el uzatılmasına izin vermeyeceğiz!
  • İçeride ve dışarıda düşman eden politikalara hayır diyoruz!
  • Emperyalist paylaşım savaşlarına hayır diyoruz! (Aydın/EVRENSEL)
Reklam