16 Mart 2022 20:10

"FETÖ Borsası" davasında 4 polis için beraat, 1 avukat için hapis ve para cezası verildi

"FETÖ borsası" olarak bilinen ve 2 avukat ile 4 polisin yargılandığı davada karar açıklandı. Avukat Kazım Yiğit Akalın'a 2 yıl 6 ay hapis ve 1,4 milyon lira adli para cezası verildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kamuoyunda "FETÖ borsası" olarak bilinen ve 2 avukat ile 4 polisin yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Avukat Kazım Yiğit Akalın'a "Dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ve 1 milyon 395 bin 360 lira adli para cezası verdi. 4 polis hakkında beraat kararı verirken, diğer sanık avukat Mehmet Asım İ. hakkında "ceza verilmesine yer olmadığına" hükmedildi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Rıza E., Bayram Y., Ertuğrul Osman T., İsmail İ., Mehmet Asım İ, Kazım Yiğit Akalın ve avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık polis Rıza E. savunmasında, "Olayın hiçbir aşamasında görev almadım. Dosyada işlem yapacak yetkim dahi yoktur. 11 aydır açıktayım. Çalışmıyorum ve işsizim. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Tutuksuz sanık polis Bayram Y. de "Yapmış olduğum görüşmelerden sıralı amirlerimizin bilgisi vardı. Bilgileri dahilinde görüşmeler yaptım. Beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

AVUKAT AKALIN'A RÜŞVETE TEŞEBBÜSTEN HAPİS VE ADLİ PARA CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, soruşturma kapsamında tutuklanan ancak ilk duruşmada tahliye edilen sanık avukat Kazım Yiğit Akalın'a "rüşvete teşebbüs" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Akalın'a ayrıca aynı suç kapsamında 1 milyon 395 bin 360 lira adli para cezası verildi.

Mahkeme, sanık avukat Mehmet Asım İ. hakkında ise "ceza verilmesine yer olmadığına" karar verdi.

Sanık polisler İsmail İ., Bayram Y., Ertuğrul Osman T. ve Rıza E.'nin "rüşvet" suçundan beraatine karar verildi

NE OLMUŞTU?

2'si avukat 4'ü polis toplamda 6 kişinin, "FETÖ" soruşturmasında şüpheli olan iş insanı Şahap Ç.'nin dosyasını kapatmak için 150 bin dolar para istediği öne sürülmüştü.

Sahap Ç.'nin oğlunun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması üzerine soruşturma başlatılmış ve 6 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Avukat Kazım Yiğit Akalın ile komiser Ertuğrul Osman T. tutuklanırken, 1 avukat ile 3 polis adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Hazırlanan iddianamede 4 şüphelinin "rüşvet almak-vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

Dava sürecinde, tutuklu bulunan avukat Kazım Yiğit Akalın ile komiser Ertuğrul Osman T. serbest bırakılmıştı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bitlis’ten bir sağlık çalışanı yazdı: Birleştirici bir mücadeleden geri durmamalıyız

SONRAKİ HABER

Kamu Denetçiliği, hasta mahpus Mehmet Emin Özkan için yapılan başvuruyu reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...