EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz'den iş bırakan Çimsataş işçileri ile dayanışma çağrısı

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, insanca yaşanacak bir ücret için ek protokol talebiyle iş bırakma eylemi yapan Çimsataş işçileri ile dayanışma çağrısı yaptı.

14 Ocak 2022 10:57
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ocak 2022 16:06
Paylaş

Birleşik Metal-İş üyesi Çimsataş işçileri, MESS ile imzalanan sefalet sözleşmesine karşı 12 Ocak'ta başladığı ek protokol imzalanması talebiyle iş bırakma eylemini sürdürürken, işveren işten atmalara başladı. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Çimsataş'ta işten atmaların durması, işçilerin ek protokol taleplerinin karşılanması çağrısı yaptı. Akdeniz, işkolu, sendika, konfederasyon ayrımı yapmadan başta metal işçileri olmak üzere bütün işkollarından emekçileri Çimsataş işçileri ile dayanışmaya çağırdı.

"DAYANIŞMAYA ÇAĞRIYORUZ" 

Ercüment Akdeniz'in açıklaması şöyle:

"Asgari ücretlilerden sonra metal sözleşmelerinde de işçiler enflasyona ezdirildi, metal işçileri hoşnutsuz, öfkeli. Mersin'de Çimsataş fabrikasında metal işçileri direniş başlattılar. MESS dayatmalarını istemiyorlar. Bugün bütün Türkiye'de işkolu ayrımı yapmadan, sendika konfederasyonu ayrımı yapmadan bütün işçilerin başta metal işçileri olmak üzere bütün işkollarından emekçilerin Çimsataş işçileri ile dayanışma içerisinde olmaları gerekiyor. Emek Partisi bütün işçi sınfımızı, emekçileri ve halkımızı Çimsataş işçileri ile metal işçileri ile dayanışmaya çağırıyor. 

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

Ne istiyor bu işçi kardeşlerimiz? Yapılan sözleşmede birinci altı ay için kabul edilen yüzde 27'ye artı olarak yüzde 35 daha zam verilsin diyorlar. İkinci altı ay için enflasyon oranında zam yapılsın, mesai ücretleri haftaiçi yüzde 100, haftasonu yüzde 300 olarak belirlensin, işçinin kendisini kapsayan özel sağlık sigortası aileyi de kapsasın diyorlar. Sosyal haklara net olarak yüzde yüz zam yapılsın, kıdem farkı, ara dinlenme ve çay molası verilsin, uzun süredir eksik yatırılan banka promosyonları tam verilsin diyorlar. Ve hiçbir işçi iş bırakmadan dolayı işten atılmasın ve yapılacak ek protokole yazılsın bu madde diyorlar.

"İŞTEN ÇIKARMA DURMALI"

Şu an 25 işçiye iş çıkışı verildiğine dair bilgiler var. Buradan işverenleri uyarıyoruz kesinlikle iş çıkışı yapılmamalıdır, işçilerin fabrika önündeki direnişine müdahale edilmemelidir, işçilerin fabrika dışına çıkarılmasını da protesto ediyoruz. Bütün halkımızı Çimsataş işçileri ile dayanışmaya davet ediyoruz. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yabancılara yapılan konut satışları bir yılda yüzde 43,5 arttı

SONRAKİ HABER

Emek Partisi "Bağımsız, demokratik bir ülke ve insanca yaşam bildirgesi"ni açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...