11 Ocak 2022 11:25

Bayrampaşa'da Suriyeli mültecilerin evi basıldı, 1'i katledildi

İstanbul Bayrampaşa’da Suriyeli mültecilerin kaldığı ev dün gece saatlerinde maskeli bir grup tarafından basıldı, 19 yaşındaki Nail Elnaif bıçaklanarak katledildi.

Fotoğraflar: Maaz İbrahimoğlu

Paylaş

İstanbul Bayrampaşa’da ikamet eden Suriyeli mültecilerin evi, dün gece saatlerinde maskeli bir grup tarafından basıldı. Evin kapısını kırarak ellerinde sopa ve bıçaklarla içeri giren saldırganlar, 19 yaşındaki Naif Elnaif'i katletti.

Ellerinde bıçak ve sopalarla binaya gelen saldırganlar, mülteci gençlerin kaldığı evin kapısını kırarak içeridekilerilere saldırdılar. Saldırı sırasında odasında uyuyan 19 yaşındaki Nail Elnaif, göğsünden bıçaklanarak katledildi.

Saldırganlar, apartman girişindeki kameraları da kırdı. Cinayete ilişkin 5 kişinin gözaltında olduğu öğrenildi.

Tanıklardan bilgi alan Mülteci Medyası'ndan Deysem Siti, şu bilgileri verdi:

“5 Suriyeli genç, bekar evinde kalıyor. Yüzleri maskeli kişiler önce dışarıdaki kamerayı kırıyorlar. Sonra binaya girmişler. Kapıyı çalmışlar, polis olduklarını söylemişler. Gençler kapıyı açmışlar. Önce dövmüşler. Ellerinde sopa, bıçak varmış. Hatta birinin elinde de polis telsizi varmış. Öldürülen genç daha yeni gelmiş Türkiye’ye. Olay yaşandığı anda uyuyan Nail, göğsünden bıçaklandı. O panikle kaçmışlar. Ambulasta Nail ölmüş. Komşulara sorduk, 'Nasıl biriydi' diye ‘İyi bir çocuktu’ dediler. Ölenin kuzeni de ‘Biz bunları tanımıyoruz, tanımadığımız kişilerdi. Dövdüler bizi, sonra kuzenim uyurken bıçak sapladılar’ dedi." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2021'de iş cinayetleri | İSİG Meclisi'nden Av. Onur Deniz: İşçiler, açlıktan ölmekle çalışarak ölmek arasında bırakıldı

SONRAKİ HABER

İzmir’de gazetecilerin yaşadığı sorunlar ve medya üzerindeki baskı konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...