22 Kasım 2021 10:21

Gazeteci Nurcan Yalçın’a hapis cezası verildi

Gazeteci Nurcan Yalçın’a “terör örgütüne yardım etmek” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla 3 yıl 7 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Nurcan Yalçın | Fotoğraf: MA

Paylaş

Gazeteci Nurcan Yalçın’a “terör örgütüne yardım etmek” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla hapis cezası verildi.

Nurcan Yalçın hakkında Rosa Kadın Derneği soruşturması kapsamında, “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla açılan davanın 6’ncı duruşması görüldü.

Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Yalçın katılmazken, avukatı Resul Tamur hazır bulundu.

Duruşmada hazırladığı mütalaayı mahkeme heyetine sunan Cumhuriyet Savcısı, Yalçın hakkında “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından ceza istedi.

MÜTALAAYA İTİRAZ ETTİ

Mütalaaya karşı savunma yapan Av. Resul Tamur, beyanlarını mahkemeye yazılı olarak sundukları müvekkili hakkında doğrudan yürütülen bir soruşturma bulunması nedeniyle iddia makamının mütalaasını kabul etmediklerini söyledi.

Rosa Kadın Derneğinde yapılan aramada adına düzenlenmiş üyelik evrak bulunması dolayısıyla müvekkili hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Av. Tamur, şöyle devam etti:

“Burada müvekkilin fiili bulunmamaktadır, yasal dernek üyeliği kullanmıştır. Bu yasal hak suçmuş gibi değerlendiriliyor. Gizli tanıktan alınan beyanda müvekkil yönünden bir beyan yokken, götürüp müvekkilin fotoğrafını gizli tanığın önüne koymak art niyetliliktir. Kendisini kurtarmak istemektedir. Gizli tanık beyanı tek başına hükme esas alınmamalıdır. Gizli tanık beyanında müvekkilin çalıştığı yerin yanlış olduğunu SGK kaydıyla ortaya koyduk. Müvekkil gazetecidir. Soruşturma başladığından bu yana prodüksiyon şirketinde çalışmaktadır, bant yayınları hazırlamaktadır. Dolayısıyla müvekkilin birden fazla alana girip haber yapması kadar doğal bir durum yoktur. Suç isnat edilecek bir durum yoktur.”

Av. Tamur, tüm bu hususları dikkate alarak mahkeme heyetinden müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

HAPİS CEZASI KARARI

Taleplerin alınmasının ardından duruşmaya kısa bir ara verildi. Ardından mahkeme heyeti, Yalçın hakkında “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 2 yıl 1 ay, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün olmak üzere 3 yıl 7 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Propaganda suçu için hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar kılan mahkeme, Yalçın’a yurt dışına çıkış yasağı da getirdi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe'de bir kadına sokak ortasında şiddet uygulayan erkek serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Elazığ Emek Gençliği, "Türkiye nereye gidiyor, gençlik ne yapmalı?" söyleşisi düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa