18 Şubat 2011 04:08

Arkeolog İsmail Fazlıoğlu anıldı

TRAKYA Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Yard. Doç. İsmail Fazlıoğlu, meslektaşları ve öğrencileri tarafından anıldı. Bölümün kurucularından ve 1999-2003 yıllarında bölüm başkanlığı görevini de üstlenen Fazlıoğlu, kısa yaşamını arkeolojiye adamıştı.4 Şubat 2011’de ya

Arkeolog İsmail Fazlıoğlu anıldı
Paylaş

TRAKYA Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Yard. Doç. İsmail Fazlıoğlu, meslektaşları ve öğrencileri tarafından anıldı. Bölümün kurucularından ve 1999-2003 yıllarında bölüm başkanlığı görevini de üstlenen Fazlıoğlu, kısa yaşamını arkeolojiye adamıştı.
4 Şubat 2011’de yaşamını yitiren Fazlıoğlu’nun ani ölümü nedeniyle yakınları şok olmuştu. Felç geçirmesi nedeniyle hastaneye yatırılan 47 yaşındaki Fazlıoğlu, ameliyat edilmeden önce narkoz alerjisinin tespit edilmemesi gibi bir ihmal nedeniyle yaşamını kaybetmişti. Ailesini, yakınlarını, çalışma arkadaşlarını ve öğrencilerini ölüm haberiyle yasa boğan İsmail Fazlıoğlu için önceki gün Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde anma toplantısı yapıldı. Toplantıya Fazlıoğlu’nun eşi Yard. Doç. Yeşim Fazlıoğlu da katıldı.
Arkeoloji Bölüm Başkanı Burçin Erdoğu, Fazlıoğlu’nun aniden yaşamını kaybettiğine dikkat çekerek, “Onsuz bölüm sessiz günlerdir. 20 yıldır birlikte çalıştığım ve çok şeyler paylaştığım İsmail Fazlıoğlu artık yok. Oysa bu bölümün kurulmasında en büyük katkı İsmail Fazlıoğlu’na aittir” dedi.
Arkeoloji Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Sümer Atasoy ise, arkeologların bin bir güçlükle mesleklerini icra ettiklerini ifade etti. Fazlıoğlu ile anıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Atasoy, Fazlıoğlu’nu unutmayacağını sözlerine ekledi. Yard. Doç. Işık Şahin ise Fazlıoğlu’yla birlikte arkeolojiye, 1982 yılında Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümüne öğrenci olarak başladıklarını belirtti. 1992’den bu yana Trakya Üniversitesi’nde hiç ayrılmadıklarını kaydeden Şahin, bölümün öğretim üyesi kadrosunu da İsmail Fazlıoğlu’nun oluşturduğunu söyledi. Yard. Doç. Ahmet Yaraş da, çok sevdiği bir dostunu kaybetmenin üzüntüsünü dile getirdi. Yaraş, Fazlıoğlu’nun yalnız iyi bir dost değil, aynı zamanda önemli bir bilim insanı olduğunun da altını çizdi.
Fazlıoğlu’nun yaşamından kesitlerin yer aldığı slayt gösteriminin ardından öğrencileri de kısa bir müzik dinletisi sundular. Ayrıca Fazlıoğlu’nun odasının önüne kurulan masada, Yunan çömlek formlarından Komaslı Kyliks, Fazlıoğlu için açılan anı defteri, karanfiller ve bir mum yerleştirilerek, Fazlıoğlu’nun kısacık yaşamını anlatan değerlerle Fazlıoğlu unutulmadı.
İSMAİL FAZLIOĞLU KİMDİR?
Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi İsmail Fazlıoğlu, 1964 yılında dünyaya geldi. Evli ve iki erkek çocuk babası olan Fazlıoğlu, 1982 yılında adım attığı arkeolojiye, o yıldan bu yana kesintisiz hizmet verdi. Uzun yıllar Klazomenai kazısında görev alan İsmail Fazlıoğlu’nun uzmanlık alanlarında ise Orientalizan Seramik, Karia Seramiği, Antik Çağ Dokuması ve Antik Çağ Seramik Fırınları yer alıyordu. Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanlığı (1999-2003) görevini de yürütmüş olan Fazlıoğlu, Doçent olarak lisans ve yüksel lisans öğrencilerine ders veriyordu. (Edirne/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt tehlikede

SONRAKİ HABER

İsyan haritası genişliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa