05 Ekim 2021 08:13

Suriyeli Mülteci Abdulkadir Davut davası: Cezada ağırlaştırma talep ediyoruz

Suriyeli Abdulkadir Davut’un öldürülmesi ile ilgili davanın 4'üncü duruşmasında savcılık mütalaa için süre istedi, duruşma 27 Aralık’a ertelendi.

Abdülkadir Davut, (sağdaki) öldürülmeden hemen önce Zeytinburnu'nda fotoğraf çektirirken | Fotoğraf: Ahmet Uzun

Paylaş

Suriyeli Abdulkadir Davut’un öldürülmesi ile ilgili davanın 4’üncü duruşmasında savcılık mütalaa için süre istedi, duruşma 27 Aralık’a ertelendi. Avukat Zeynep Ertekin, cezanın ağırlaştırılması için başvuruda bulunacaklarını belirtti.

İstanbul Zeytinburnu’da Suriyeli işçi mülteci Abdulkadir Davut’un (21) Metin G. Tarafından öldürülmesi ile ilgili davanın 4’üncü duruşması Bakırköy 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Savcılık olası kast olarak değerlendirilmesi ve cezalandırılması yönünde mütalaa istedi, 5’inci duruşma 27 Aralık’ta görülecek.

Abdulkadir Davut, altı arkadaşı ile birlikte Zeytinburnu sahilinden dönerken evinin önünden geçtikleri Metin G’nin balkonundan sıktığı kurşunların hedefi olmuştu. Abdulkadir Davut’un öldürülmesi ile ilgili davada müşteki avukatı olan Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Vekili Zeynep Ertekin, dosyadaki delillerin tamamlandığını belirtti. Savcılık mütalaasında olası kast olarak değerlendirilmesi ve cezalandırılması yönünde mütalaa verdiğini söyleyen Ertekin, 27 Aralık’taki duruşmaya kadar verilen sürede cezanın ağırlaştırılması için başvuruda bulunacaklarını belirtti. Ertekin, “Biz ırka ya da dine mensubiyetinden dolayı suçun işlendiği gerekçesi ile ağırlaştırma talep ediyoruz, kastın farklı şekilde değerlendirilmesi yönünde yazılı savunma dilekçesi hazırlayacağız 27 Aralık’ta da sözlü savunmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi. Kararın 27 Aralık’ta çıkması bekleniyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç muhabirimiz Kuseyri'nin ardından: Halklar için savaşan bir enternasyonalistti

SONRAKİ HABER

Şenyaşar ailesiyle dayanışma eylemine katılan 2 avukat hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...