17 Ağustos 2020 12:42

Zeytinburnu'nda mültecilere kurşun: Suriyeli işçi Abdulkadir Davud hayatını kaybetti

Zeytinburnu sahiline giden 6 Suriyeli işçi, bir kişinin nefret küfürlerine maruz kaldı, ardından da kurşunlarının hedefi oldu. Kaçmaya çalışan mültecilerden Abdulkadir Davud hayatını kaybetti.

Abdülkadir Davut, (sağdaki) öldürülmeden hemen önce Zeytinburnu'nda fotoğraf çektirirken | Fotoğraf: Ahmet Uzun

Paylaş

Ercüment AKDENİZ
İstanbul

Hafta sonu dinlenmek üzere Zeytinburnu sahiline giden 6 Suriyeli işçi, “sarhoş” kurşunların hedefi oldu. Alkollü olduğu belirtilen bir saldırgan, evinin balkonundan kurşun yağdırdı. Kaçmaya çalışan Suriyeli mültecilerden Abdulkadir Davud (21) hayatını kaybetti.

Esenler’de ikamet eden ve Pazar günü tatili nedeniyle Zeytinburnu sahiline inen bir grup Suriyeli arkadaşın üzerine, akşam eve dönmek üzereyken ateş açıldı. Olayın tanıklarından Suriyeli mülteci Ahmed Uzun (20) yaşananları Evrensel'e anlattı: “Zeytinburnu sahilindeki bir parkta sohbet ediyorduk. Eve gitmek üzere durağa gittik. Esenler otobüsünü bekliyorduk. Tanımadığımız bir adam evinin pencerinden çıktı ve bize küfür etmeye başladı. ‘Niye küfür ediyorsun, biz sana ne yaptık’ diye sorduk. ‘S..n gidin Suriyeliler’ diye devam etti, çok ağır küfürler etti. Biz küfür etmedik.”

KURŞUNLARDAN İKİSİ ABDULKADİR’E İSABET ETTİ

Sözü edilen kişinin içeri girmesiyle bu kez balkona karısının çıktığını ifade eden Uzun, “Kadın bize ‘Kaçın, bu sarhoş, silah almaya gitti’ dedi. Biz de kaçmaya başladık. Arkadan 3 el silah sesi geldi. İkisi Abdulkadir’e saplanmış, biri boşa gitmiş. Döndüğümüzde çocuk kanlar içindeydi. Ambulans onu almaya geldiğinde tahminimce ölmüştü. O gün sahilde fotoğrafını çekmiştim” diye konuştu.

Sonrasında olay mahalline sivil polislerin geldiğini söyleyen Uzun, “Adamın kaçtığını söylediler, yakalanmış da olabilir. Savaştan kaçtık buraya geldik, Abdulkadir burada öldürüldü. Ailesi ve arkadaşları olarak adalet istiyoruz” dedi.

ÜTÜCÜ VE AKSESUR LAMBA İŞÇİSİ

Abdulkadir’in babasının Suriye’de öldüğünü, 6 kız kardeşi ve annesi ile İstanbul’da yaşadığını belirten Abdulkadir’in eniştesi Gays El Khatip (30) ise “Beş yıldır ütücülük yapıyordu. Sonra aksesuar lamba işine başladı. Abdulkadir evlenmemişti. Annesi sürekli ağlıyor. Hukuk istiyoruz, adalet istiyoruz, cezası neyse alsın” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Saldırıya uğramasının ardından işi bıraktı, çocuğuna araba çarptı şikayetçi olamadı

SONRAKİ HABER

İşyeri hekimlerine 15 güne kadar istirahat raporu verme hakkı tanınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa