ODTÜ öğrencileri yüz yüze eğitim talebiyle eylem yaptı

ODTÜ öğrencileri, yeni akademik yılda eğitimin yüz yüze yapılacağı kararı alınmasının ardından pek çok dersin online işlenecek olmasına tepki gösterdi, rektörlük binası önünde eylem yaptı.

01 Ekim 2021 13:28
Paylaş

ODTÜ öğrencileri yüzyüze eğitim kararına rağmen birçok dersin uzaktan yapılması yönündeki uygulamaya tepki gösterdi. Rektörlük önünde toplanan öğrenciler, derslerin nasıl işleneceğine öğrencilerle birlikte karar verilmesini istedi.

Geçtiğimiz günlerde ODTÜ’de senato tarafından verilen kararla 2021-2022 eğitim öğretim yılında derslerin yüz yüze işleneceği açıklanmasına rağmen çoğu dersin online olarak işleneceği bildirildi. Uzaktan eğitim kararına tepki gösteren ODTÜ öğrencileri rektörlük binası önünde eylem yaptı. Burada yapılan açıklamada, derslerin nasıl işleneceği kararının öğrencilerle birlikte alınması talep edildi. ODTÜ’nün yüzyüze eğitime geçmesi istenilen açıklamada, online eğitim sürecinde birçok dersin verimsiz geçtiği vurgulandı. Öğrencilerin barınma sorunu ve yurtların yetersizliğinin yanı sıra yurtlara yüzde 22 zam yapıldığı belirtilen açıklamada, AKP iktidarının üniversiteleri sadece siyasi propaganda yapabileceği, sermaye odaklarına nitelikli ucuz işgücü yetiştireceği yerler olarak gördüğü ifade edildi.

Açıklamada, “ODTÜ Yönetimi 1,5 yıllık pandemi sürecinde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve barınma, yüz yüze eğitim gibi konularda gerekli önlemleri almak için hiçbir adım atmadı. ODTÜ gibi birçok üniversitede de benzer sorunları görmekteyiz. Birçok üniversitede derslerin online yapılıyor olması hatta yüz yüze yapılan derslerin de yavaş yavaş online şekline dönüyor olması eğitimdeki plansızlığın ve siyasi rantçılığın bir sonucudur. AKP iktidarı üniversiteleri sadece siyasi propaganda yapabileceği, sermaye odaklarına nitelikli ucuz işgücü yetiştireceği yerler olarak görmektedir. Bu doğrultuda eğitime dair alınan kararlar güncel siyasetteki tıkanmışlıkları çözmek, ekonomiyi canlandırmak gibi gayelerle yapılmaktadır. Bizler geleceğimizin iktidarın siyasi çıkarlarına kurban gitmesini istemiyoruz” denildi.

Okulların açılmasına 18 gün kalmış olmasına rağmen üniversite yönetiminden hala bir açıklama yapılmadığı ifade edilen açıklamada, şu talepler sıralandı: “Önlemlerin alınması için bütçe ayrılsın. Gerekli önlemler alınsın, okullar açılsın. Tüm ODTÜ öğrencilerinin nitelikli koşullarda barınma ihtiyacı karşılansın. Yurtlarda ve bölümlerde maske, dezenfektan gibi ihtiyaçlar öğrencilere ücretsiz olarak sağlansın. Öğrencilerin kendi yaşamlarını bu denli etkileyen bir konu başta olmak üzere tüm kararlar alınırken karar mekanizmalarına dahil edilsin” (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sezen Zambak’ın kampüste öldüğü kazada traktör sürücüsünün cezasına itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

Validebağ direnişçileri: Direnerek koruyacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...