İzmir Gaziemir’de okulların birleştirilmesine tepki: Eğitim hakkından vazgeçmiyoruz

Okullarının hasar görmesi gerekçesiyle başka bir okula taşınan Gaziemir Anafartalar İlkokulunun öğrenci ve velileri, sorunlarının çözülmesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

15 Eylül 2021 11:22
Paylaş

Kenan ÇETİN
İzmir

İzmir Gaziemir’de depremde hasar gördüğü gerekçesiyle yıkılan Anafartalar İlkokulunun öğrencileri, eski ve yetersiz olan M. Kemal Paşa Ortaokulunun bir bölümüne taşınmıştı. Veliler okul önünde çocuklarıyla birlikte yaptıkları basın açıklamasıyla bu duruma tepki gösterdi.

Evrensel'de geçtiğimiz günlerde yayımlanan “Depremde hasar gören okul binası yıkıldı, öğrenciler komşu okulun bahçesinde ders görüyor" başlıklı haberde belirtilen sorunların çözülmediğini ifade eden veliler,  M. Kemal Paşa Ortaokulu önünde çocuklarıyla birlikte toplanarak basın açıklaması yaptı.

“BAZI SINIFLAR BAHÇEDE DERS YAPIYOR”

Emrez Mahallesindeki M. Kemal Paşa Ortaokulu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına mahalle muhtarı Ramazan Arslanalp ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Veliler adına Emrez Mahallesi Muhtarı Ramazan Arslanalp'in okuduğu basın açıklamasında Anafartalar İlkokulunda çevredeki yıkım nedeniyle ders yapılamaz durumda olduğu, orada yıkılan bloktaki bin öğrencinin M. Kemal Paşa Ortaokulunun bir bölümüne taşınmasıyla zaten eski ve yetersiz olan okulda birçok sorunun çıktığı, bazı sınıfların bahçede ders yapmak durumunda kaldığı ifade edildi.

“ÇOCUKLARIMIZ PANDEMİ KOŞULLARINA UYGUN EĞİTİM GÖRSÜN"

Öğrencilerin de katıldığı ve "Yeni okul istiyoruz" sloganı attığı açıklamada konuşan Arslanalp sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Okullarımız pandemi nedeniyle 1 buçuk yıldır kapalı ve İzmir depreminin üzerinden neredeyse 1 yıl geçecek. Biz isterdik ki yetkililer mahallemizdeki bu okul sorunumuzu bu süre içinde çözümlesinler. Ancak bu sorun çözümlenmedi ve yüz yüze eğitim başladığında okullarımızda eğitim yapılamaz durumda olduğu görüldü ve geçici, günü kurtaran çözümler üretilmeye çalışıldı. Bizler anne-babalar olarak, öğrenci velileri olarak, muhtarlık olarak çocuklarımızın eğitim hakkını savunuyoruz ve bundan vazgeçmeyeceğimizi söylüyoruz. Bizler pandemi koşullarına uygun, yeterli sosyal mesafeli, gerekli temizlik kurallarına uygun, yeterli personelin görev yaptığı sınıflarda çocuklarımızın eğitim görmesini istiyoruz.”

“ANAFARTALAR İLKOKULUNUN İNŞAATI DERHAL BAŞLATILSIN"

Sorunun çözümü için Anafartalar İlkokulunun inşaatının derhal başlaması gerektiğini söyleyen Arslanalp, “Mustafa Kemal Paşa Ortaokulunun da proje aşamasına gelen inşaatının başlayıp hızlı bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Acilen de inşaatlar bitinceye kadar Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu bahçesinde hazır prefabrik sınıfların pandemi koşullarına uygun şekilde oluşturulmasını talep ediyoruz. Bu taleplerimiz yapılamaz ya da çok zor talepler değildir. Yetkili makamların bizim sesimizi duyarak sorunu çözümleyeceklerini umuyoruz. Bu talepler çocuklarımızın eğitim hakkı için mutlaka yerine getirilmelidir” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Pfizer, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar için aşı onayı isteyecek

SONRAKİ HABER

Hatay sahillerinde Suriye kaynaklı petrol sızıntısının temizlik çalışmaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa