15 Eylül 2021 09:49

Çiğli’de yetersiz okul sayısı yüzünden öğrenciler kalabalık sınıflarda derse başladı

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının ardından bir buçuk hafta geçmesine rağmen öğrenciler hijyen koşullarının ve salgın önlemlerinin hayata geçirilmemesinden dolayı tedirgin.

Fotoğraf: Pixabay

Reklam

Okulların açılmasının ardından bir buçuk hafta geride kalırken alınmayan önlemler, birleştirilen okullar ve kalabalık sınıf mevcutları gibi sorunlar her gün daha da görünür oldu. İzmir Çiğli’de de yetersiz okul sayıyı yüzünden öğrenciler kalabalık sınıflarda derse başladı.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Mehmet Hikmet Kaşarcı Lisesi, yine Çiğli’de bulunan Şehit Ali Karaoğlan Lisesi ile birleştirildi. Okul ikili eğitime geçerken öğrenciler, kalabalık sınıflarda ders işlendiği için sağlıkları konusunda tedirgin olduklarını söyledi.

“MASKE KANTİNDE 1 LİRAYA SATILIYOR”

Okulda yaşanacak sorunlardan dolayı isimlerini vermek istemeyen Şehit Ali Karaoğlan Lisesi öğrencileri, “Sınıf mevcudumuz 36 kişi. Biz sınıfta 3’er kişilik sıralarda oturuyoruz. Dezenfektan noktaları yetersiz. Bakan 'maske kutuları olacak' demişti ama bizim okulda maske kantinde 1 liraya satılıyor ve yeterli temizliğin yapıldığını düşünmüyoruz. Çünkü okulda temizlik görevlisi olarak çalışan bir kişi var” dedi.

Okul nüfusunun arttığını ve bu kalabalığı kaldıracak alt yapının olmadığını söyleyen öğrenciler, virüs kapma olasılığının arttığını ve sağlıklarından endişe ettiklerini dile getirdi.

“OKULLAR ÖNLEMLER ALINMADAN AÇILDI”

Teğmen Ali Rıza Akıncı Lisesi’nde de benzer durum yaşanıyor. 1060 öğrencinin bulunduğu okulda yetersiz dersliklerden dolayı sınıf mevcutları 40 kişiye dayanmış durumda. Sınıflarının metrekare olarak küçük olduğunu da söyleyen öğrenciler, sağlık açısından sınıfların kalabalık olmasının sorunlara yol açacağını belirtti.

“Okulların kapalı kaldığı süre boyunca bırakın kayda değer önlemler almayı, sıralarımızı bile yenilememişler” diyen öğrenciler, okulların ciddi önlemler alınmadan açılmasına tepkili.

Okulda bir haftadır lavabolarda sabunluk ve peçeteliklerin dahi boş olduğunu söyleyen öğrenciler, “Bizler, ‘okulları bir açalım, olmazsa yine kapatırız’ mantığıyla hareket edildiğini düşünüyoruz. Anne ve babasının kronik rahatsızlığı olan arkadaşlarımız var, onlar için endişeleniyoruz. Çünkü okullarımız bu anlamda güven vermiyor. Gerekli önlemler alınmadan okulların açılması ‘herhalde okumamızı istemiyorlar’ diye düşündürüyor” diyerek hızlıca önlemlerin alınmasını ve derslerin devam etmesini istediklerini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam