05 Ağustos 2021 13:05

Kendi lüksleri için ülkeyi felakete sürüklediler

Yangınlar hâlâ sürüyor. Bu ülkenin bir vatandaşı, Türkiye’de yaşayan bir genç olarak tüm bunların neden olduğunun cevabını biliyorum.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kader KAPLAN
Gazetecilik Bölümü Öğrencisi
Çukurova Üniversitesi

 

Ülkemiz günlerdir çok zor durumda. Tabi bu bir bakış açısı, ‘zor durumda’ olduğunu kabul etmeyen ve durumun ne kadar vahim olduğunu kabullenemeyen devlet yönetimi durumu daha da zora soktu. Ülkemizin farklı yerinde şimdiye kadar yaklaşık 170 yerde yangın çıktı. Bütün ormanları, insanları, hayvanları öldürebilecek, doğayı katledebilecek kadar büyük yangınlar. Hâlâ da sürmekte. Bu ülkenin bir vatandaşı, Türkiye’de yaşayan bir genç olarak tüm bunların neden olduğunun cevabını biliyorum. Devletin kurumlarına atanan kayyum başkanları, bakanların iş bilmezliği, kendilerine gelince milyarlık bütçeyi harcayıp milletin yararı için ceplerinden bir kuruş çıkarmamalarıdır. Bu büyük yangınları söndürecek tek şey herkesin bildiği gibi havadan müdahale olacaktır. Ama sırf pilotlara maaş vermemek için onları işten atan, bu ülkenin yangın söndürme uçaklarını hangarda çürüten bu zihniyetin suçu çok büyüktür. Kendi lüksleri için milyarlık uçaklar alarak insanların vergilerini kendi keyiflerine harcayanlara yazıklar olsun. Tüm dünyayı tehdit eden çok büyük bir küresel ısınma varken bunun farkına varmayıp her an oluşabilecek yangınlara sıfır hazırlıklı olan devletin yüzünden insanların evleri, hayvanlar bütün hayatları boyunca sahip oldukları her şey yok oldu. Bütün ömürleri boyunca verdikleri tüm emekler hiç oldu. Utanmadan insanlara “Evleri yanmayanlar keşke evimiz yansaydı diyecek” diyerek vicdansızca konuşacak hakka sahip olduğunu sanan yüzsüz politikacıların davranışları gerçekten mide bulandırıcı. Hayatında hiçbir ağaç dikmemiş, hiçbir şeye emek vermemiş bu denli vicdana sığmayan açıklamalar yapan birilerinin yönetici olması utanç verici.

YANGIN VE SEL VAR, HAZIRLIK VE ÖNLEM YOK

Bu yangına asla hazır olmayan ve yangını söndürmekte olan kurumun bütün parasını harcayan devletin yangın çıktığı andan itibaren IBAN numarası atıp insanlardan para istemesi trajikomiktir. İnsanların vergileriyle kendilerine saray yapan, uçaklar alan devletin vatandaşlar zor durumdayken onlara yardım edeceğine hala para istiyor olması aklıma ve vicdanıma sığmıyor. Bu zor günlerde Van’da yaşanan sel felaketi de yine ihmaller ve alt yapı çalışmalarının eksikliği nedeniyle olmuştur.

KONYA'DAKİ KATLİAM KÜRTLERE KARŞI İŞLENDİ

Konya’da yaşanan 7 kişinin öldürüldüğü ırkçı katliam karşısında ise içim parçalanıyor. Ailenin defalarca şikayet etmesine rağmen devlet görevlilerinin aileyi korumak için hiçbir şey yapmaması yüzünden bir aile katliama maruz kaldı. İçişleri Bakanı bunun geçmişe dayalı bir husumet olduğunu söyledi. Ancak ailenin yakınları bu katliamın ırkçı bir katliam olduğunu, ailenin sırf Kürt olduğu için öldürüldüğünü söyledi. Her gün, her an ülkemde yaşanan her şey çok üzücü. Hangisine üzüleceğime şaşırıyorum. Devletin kurumlarında ki eksikliklerin görevlerini yerine getirmemeleri yüzünden tüm bu olaylar yaşanıyor. Umarım bir gün hak eden insanlar hak ettikleri yerde olurlar.

ÖNCEKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Milas'ta: Yönetim felaketi yaşanıyor

SONRAKİ HABER

Perdelenmeyecek gerçek: Göz göre göre yandık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...