02 Ağustos 2021 15:12

Peyk solisti İrfan Alış ve onlarca kişi, vapurda saldırıya uğradı

Peyk grubunun solisti İrfan Alış ve onlarca kişi, Burgazada-İstanbul Vapur Hattı'nda maske takmadıkları için uyarılan bir grubun saldırısına uğradı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mizik grubu Peyk'in solisti İrfan Alış ve onlarca kişi, Burgazada-İstanbul Vapur Hattı'nda maske takmadıkları için uyarılan bir grubun saldırısına uğradı.

Peyk, uzun bir aranın ardından 31 Temmuz'da Burgazada Cennet Bahçesi'nde dinleyici karşısına çıktı. Konser sonrası vapur ile İstanbul'a dönmek isteyen grup üyelerinden İrfan Alış ve vapurda bulunan onlarca kişi kimliği belirsiz şahısların saldırısına uğradı.

Duvar'ın aktardığına göre vapurun kaptanı, müzisyenler ve yolcular maske takmadıkları için uyardıkları grup tarafından darbedildi. Vapurdaki yangın söndürücü, sopa gibi eşyalarla şiddete uğrayan insanlar polisi aradı. Saldırganlar ve bir grup insan yaşananların ardından karakola götürüldü. Şiddete uğradığını iddia eden saldırganlar şikayette bulundu. İrfan Alış da karşı taraftan şikayetçi olduğunu belirtti.

Alış yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Olay, cumartesi akşamı Burgazada'da verdiğimiz konserin ardından vapurla dönüş yolunda yaşandı. Maske takmayan ve etrafı rahatsız eden yaklaşık on kişilik bir grubu, başka bir grup uyarınca bu kişiler, kendilerini uyaran gruba tekmeler ve yumruklarla saldırdı. Saldırının üzerine ben ve birkaç kişi saldırganları durdurmak üzere müdahale edince bu grup bize de fiziki saldırıda bulundu. Beni saçımdan çektiler, vurmaya başladılar. Grup daha sonra diğer yolculara, vapurda müzik yapan müzisyene ve olayı yatıştırmaya gelen geminin kaptanına da saldırdı. Vapurdaki yangın tüpleri ve buldukları diğer sert cisimlerle onlarca insana vuran grup, vapur iskeleye yanaşıncaya kadar saldırılarına devam etti. Biz, saldırganları yakalaması için polisi aradık. Bizler şikayetçi olunca saldırgan grup da şikayetçi olduğunu söyledi. Sabah 8.30'a kadar polis merkezinde kaldık."

GÖZDE GÜLDAL: ONLARCA İNSAN DÖVÜLDÜ...

Vapurda şiddete uğrayan isimlerden Gözde Güldal da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gece Burgazada-Bostancı hattında maske takmaları için uyardığımız bir grup tarafından saldırıya uğradık. Onlarca insan dövüldü, temizlik gereçleri ve yangın söndürme tüpü ile herkesin üzerine saldırdılar. Müzisyenler, vatandaşlar, olayı yatıştırmaya çalışan vapur kaptanı dahi şiddete uğradı. Ancak ne yazık ki savrulan tehditler nedeniyle yaralanan birçok kişi ve hatta çalışan görevliler şikayetçi olmaktan imtina ettiler. Yaşanan olayda kamu malına zararın, insanlara sırf maske takmaları konusunda uyarıldıkları için saldırmalarının, tüm yolculara yaşattıkları korkunun kamera kayıtlarında olduğunu tahmin ediyorum. Kamusal alanda yaşanan bu korkunç hadisede suçluların gereken cezayı bulmaları için savcılığa/karakola gerekli incelemeleri başlatmaları konusunda desteklerinizi rica ediyorum" dedi.

ŞEHİR HATLARI: TUTANAK TUTULDU

Şehir Hatları A.Ş. Twitter'dan yaptığı açıklamada  Gözde Güldal'a yanıt olarak şunları yazdı:

"Öncelikle böyle bir olay yaşadığınız için çok üzgünüz. Olay ile ilgili sahil güvenlik ekibinin kontrolünde polis çağrılarak görgü tanıklarıyla birlikte şikayetçi olunan kişiler polis merkezine götürülmüş ve tutanak tutulmuştur."

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

 Bakan Kurum'dan yangın bölgelerinde hasar tespit açıklaması

SONRAKİ HABER

THK kayyumundan Sezgin Baran Korkmaz açıklaması: İlgimiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...