16 Temmuz 2021 05:05

Rektörü görevden alınan Boğaziçi, davalık olan Hukuk Fakültesi için kadro ilanı açtı

Melih Bulu'nun rektörlük görevinden alındığı Boğaziçi Üniversitesi, bugün yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan ilanla, Hukuk Fakültesine doçent ve araştırma görevlileri alınacağını duyurdu.

Fotoğraf: twitter.com/budirenisi

Paylaş

Dün yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan kararla Melih Bulu'nun rektörlük görevinden alındığı Boğaziçi Üniversitesi, bugün yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan ilanla, Hukuk Fakültesine doçent ve araştırma görevlileri alınacağını duyurdu.

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden" başlığıyla yayımlanan ilanda, 1 doçent, 3 doktor öğretim üyesi ve 3 araştırma görevlisi alınacağı duyuruldu.

HUKUK FAKÜLTESİNİN AÇILMASI DANIŞTAY'A TAŞINMIŞTI

Ocak ayında Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesinde 5 Şubat 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kurulmuştu. Boğaziçi Üniversitesi'nin teamüllerine aykırı olarak kurulan 2 fakültenin kadrolaşma amacı taşıdığını ifade eden Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, kararı Danıştay'a taşımışlardı.

Eğitim Sen, Cumuhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde hukuk ve iletişim fakülteleri kurulması işleminin yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay'a dava açmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’deki yangına gitmeye çalışan ekip kaza yaptı: 2 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Sinan Araman: Yazmayı hem kendimle hem de toplumla hesaplaşma aracı olarak görüyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...