24 Haziran 2021 08:28

Adli tıp "cinsel istismar var" dedi; mahkeme faili beraat ettirdi

Adli tıp "cinsel istismar var" dedi, mahkeme 8 yaşından beri çocuğunu istismar eden erkek hakkında delil yetersizliği gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

Paylaş

İstanbul'da babası Y.K.'nin (47) uzun yıllar cinsel istismarına maruz kalan T.K.'nin (17), 2 yıl önce şikayetçi olması üzerine dava açıldı. Adli Tıp Kurumu, çocuğun beyanlarının doğru olduğu ve ruh sağlığının bu olay nedeniyle bozulduğuna ilişkin oy birliğiyle karar vermesine rağmen Y.K. delil yetersizliğin gerekçesiyle beraat ettirildi. T.K. kararı üst mahkemeye taşıdı. 

İstanbul'da yaşayan T.K., 8-9 yaşlarından bu yana babası Y.K. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Küçük yaşlarda babasının davranışlarının "sevgi"den kaynaklandığını düşünen T.K., okuldaki seminerlerle bu davranışların "cinsel istismar" olduğunu anladı. Kendisine yaptıklarının istismar olduğunu söylediğinde Y.K, istismarı başkasına anlatması halinde annesini öldürmekle tehdit etti. T.K. bir süre sonra bu durumu anneannesine anlattı. Anneannenin aktarmasıyla olayı öğrenen anne A.K., Y.K'ye tepki gösterdi. Y.K. ise iddiayı reddetti ve anne ile çocuklarını evde bir süre hapsetti.

2019 yılının nisan ayında evden annesiyle birlikte kaçan T.K. babası hakkında şikayetçi oldu. T.K.’nin annesi ise boşanma davası açtı. İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde de cinsel istismar davası açıldı.

ADLİ TIP "BEYANLAR DOĞRU" DEDİ

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan istenen raporda, çocuğun beyanlarının doğru olduğu, olay nedeniyle T.K.'nin ruh sağlığının bozulduğuna oy birliğiyle karar verildiği belirtildi. Davanın salı günü yapılan karar duruşmasında mahkeme, delil yetersizliği gerekçesiyle Y.K.'nin beraatine karar verdi. T.K. ise kararı üst mahkemeye taşıdı.

BAKANLIK İSTİNAFA TAŞIYACAK

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da kararı istinafa taşıyacaklarını duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Çocuğun birden fazla nitelikli cinsel istismarı davasında yargılanan sanık Y.K.'nin beraat etmesi yönündeki karara istinaf mahkemesi nezdinde itiraz edeceğiz. Bakanlık olarak hukuki süreci takip ediyoruz ve davaya müdahiliz" denildi.

"SESİMİ DUYUN"

Y.K. tarafından eve kapatıldıklarında yaşananları anlatan T.K., “Kapımıza polisler geldi. Onu evden uzaklaştırdı ama o yine de eve girmeyi başardı. Annemin boğazına bıçak dayadı. Annemi defalarca aldatıp suratına kaynar su dökmeye kalkıştı. Sonrasında kapımıza yeniden polisler geldi, onu tekrar uzaklaştırdılar. 2019 Nisan ayında evden kaçarak uzaklaştık. Anneannemlerle birlikte yaşadık" dedi.

Y.K.'den şikayetçi olduğunu, annesinin de boşanma davası açtığını anlatan T.K., “Bu süreçte onun ailesinden de kendisinden de çok tehdit aldık. Dün mahkememiz vardı. Mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı verdi. Benim adli tıp raporlarım ve 6 doktor tarafından onaylanmış raporlarım var. Olaylar sonrası psikolojimin bozuk olduğu, psikolojik destek almam gerektiğini söylediler. Dün Y.K. beraat etti. Benim sesimi duyun, bana yardım edin. Bu sapık, pislik elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor. Başka kızların canı yanmasın" ifadelerini kullandı.

"SUSMAYIN, SUSTUKÇA BU PİSLİKLER ÇOĞALIYOR"

Kendisi gibi cinsel istismara uğrayan ve susan kadınlara çağrıda bulunan T.K., “Siz de susmayın. Sustukça bu pislikler daha çok çoğalıyor. Ülkemizde bunlar olmasın. Adalet istiyorum. 2 yıldan beri benim yaşadığım süreci kimse anlayamaz. 17 yaşındayım ve artık kaldıramıyorum. Şu an bu yaptığımdan dolayı utanmıyorum. Rezil de olmuyorum. Rezil olan karşı taraf. Artık kaldıramıyorum, toprağın altına girmek istemiyorum" diye konuştu.

"KIZIMIN ARKASINDAYIM, MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIM"

Anne A.K. ise 23 yıllık eşi Y.K.'ye boşanma davası açtığını ve kızının arkasında olduğunu vurguladı. A.K., “Ben o evin içinde defalarca aldatıldım, sustum, evlatlarım için köpek gibi çalıştım. Dövdü, yüzümü yakmaya çalıştı, 'Sakat bırakırım' dedi. Kızımın çocuklarımın her konuda arkasındayım. Kanımın son damlasına kadar bu mücadeleyi bırakmayacağım. Biz güçlü kadınlarız çocuklarımızı da o şekilde yetiştirdim" dedi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

5. İstanbul Tasarım Bienali'nde yüzer bahçe ile kapanış: Büyükada Şarkı Hatları

SONRAKİ HABER

Hrant Dink davasında Gülen kararı: 15 gün sonra mal varlıklarına el konulabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...