21 Haziran 2021 10:24

Ali Babacan'dan HDP açıklaması: Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP'ye yönelik kapatma davasına dair "Siyasi partilerin kapatılma cezasıyla karşı karşıya kalmasına karşıyız" dedi.

Fotoğraf: DEVA Partisi

Paylaş

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk Radyo’da gazeteciler Elif Doğan Şentürk ile Savaş Kerimoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Radyo Vizyon, Harman Radyo, Aşk FM ve Ostim Radyo’da da canlı yayımlanan programda Babacan, HDP'ye yönelik kapatma davasına dair "Siyasi partilerin kapatılma cezasıyla karşı karşıya kalmasına karşıyız" dedi.

"SİYASİ DAVALAR HÜKÜMETİN YOĞUN ETKİSİ ALTINDA"

“Siyasi içerikli davaların maalesef hükümetin ve hükümet başkanının yoğun etkisi altında sürdüğünü görüyoruz. Yargı sürekli sinyal bekliyor" diyen Babacan, suçun kişisel ve şahıslarla ilgili olduğunu söyledi.

Siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduklarını ifade eden Babacan, "Partilerin mensuplarının, yöneticilerinin hukuk karşısında her an hesap vermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Tabela değiştirmekten kolay bir şey yok. HDP’nin temsil ettiği siyasi çizginin evveliyatında harfin birisi öne, birisi arkaya konuyor. Bunlar yanlış yöntemlerdir, siz kişilerin suç işleyip işlemediğine bakın" dedi.

"CUMHURBAŞKANI SUSPUS"

İktidarın Sedat Peker'in iddiaları karşısındaki tutumunu da eleştiren Babacan, “Suç örgütünün başındaki bir insan kendi ilişki ağını anlatmaya başladığı zaman insanların merakla izlemesinden doğal bir şey yok. Vatandaşlarımızda ciddi bir rahatsızlık var. Sabırla bekliyorlar. ‘Bu kadar itham var, acaba Cumhurbaşkanı ne yapacak’ diye. Cumhurbaşkanı’nın aldığı tutum çok pasif. Daha çok kenarda bir izleyici rolünde. En ufak konuda topa giren Sayın Erdoğan böylesine büyük bir konuda suspus" dedi.

"KORKUNÇ BİR MENFAAT PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU"

Halkın desteği zayıflayınca, suç örgütlerinden, mafyavari yapılardan medet uman bir yönetim anlayışının hakim olmaya başladığını ifade eden Babacan, "‘Kim olursa olsun yeter ki iktidarı tutalım’. Bu gerçekleri görmek lazım. Korkunç bir menfaat paylaşımı da söz konusu. Suç örgütleri alanları, onların arkasındaki siyasetçiler, büyük menfaatler var. Bunlar paylaşılamadığı için kimi bugünün ‘in’ örgütü oluyor. Hapisten çıkanlar, özel yasal düzenlemelerle çıkarılanlar, alan açılanlar… Bir de ‘sana alan kalmadı’ deyip yurtdışına çıkmak zorunda kalanlar. Onlar da ‘out’ örgütler" diye konuştu.

"SARAY, BÜTÇE DIŞI YÖNTEMLERLE YAPILDI"

Beştepe'deki Saray'a dair de konuşan Babacan, "Aslında ilk inşaatı 'Başbakanlık Hizmet Binası' diye başladı. Sayın Davutoğlu’nun Başbakan olduğu bir gün yanındaydım, Sayın Erdoğan’dan telefon geldi. Biz orayı Cumhurbaşkanlığı yapacağız, dedi. Baştan kurgulanmış, belli. İnşaatı ilk gördüğümde ‘Burası öyle Başbakanlık falan değil, Başkanlık Sarayı’ dedim. Özel yöntemlerle, bütçe dışı yöntemlerle yapıldı orası. Normal ihale süreçleri değil" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da Apple hakkında pazar hakimiyetini kötüye kullanma soruşturması açıldı

SONRAKİ HABER

Ağrı Valiliği keyfi eylem yasağını 3 Temmuz'a kadar uzattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...