18 Haziran 2021 09:27

Yazar Aslı Erdoğan'ın cezası için verilen ‘düşme’ kararı bozuldu

Özgür Gündem gazetesi davasında “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla yargılanan Yazar Aslı Erdoğan hakkında verilen zaman aşımı nedeniyle “düşme” kararı bozuldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi davasında yargılanan yayın danışma kurulu üyesi Yazar Aslı Erdoğan hakkında “terör örgütü propagandası” suçlamasının zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle “düşme” kararı verildi. İstanbul 23’ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin “düşme” kararına ilişkin yapılan savcılık itirazı istinafta görülerek karara bağlandı.

İstinaf “düşme” kararını bozarak,“İddianame anlatımına göre dava konusu yazıların aynı zamanda internet sitesinde yayınlamış olması nedeniyle, bu durumda Basın Kanununun 26'ncı maddesinin internet yoluyla işlenen suçlarda uygulanması mümkün olmadığından, iddia konusu yazıların internet sitesinde yayınlanıp yayınlanmadıkları araştırılıp gerekçe tartışıldıktan sonra sonuca göre basın kanununa göre mi yoksa genel hükümlere göre mi karar verilmesi gerektiği gözetilmeden eksik inceleme ve yetersiz gerekçe ile yazılı şekilde karar verilmesi” ifadelerine yer verdi.

Kararı bozan istinaf dosyanın yeniden incelenmesi için ilk derece mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Aslı Erdoğan, Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasının ardından Yayın Danışma Kurulu üyesi olması ve gazetede yayınlanan yazıları delil gösterilerek 19 Ağustos 2016 günü tutuklanmıştı. 4 buçuk ay cezaevinde tutulan Erdoğan, Necmiye Alpay ve Zana Kaya ile birlikte 29 Aralık'ta tahliye edilmişti. 14 Şubat 2020 tarihinde İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Erdoğan’a “devletin birliği ve bütünlüğünü bozma” ve “terör örgütü üyeliği” suçlamalarından beraat, “terör örgütü propagandası” suçundan da davanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşürülmesine karar verilmişti.

ÖNCEKİ HABER

12 ilde IŞİD'e yönelik operasyonda 40 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Manisa Barosu Başkanı Arslan'dan 'Soma' açıklaması: Temyiz yoluna gidiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...