17 Haziran 2021 18:33

Sanatçılar, Deniz Poyraz'a ilişkin paylaşımlar yaptı, HDP'ye saldırıyı kınadı

HDP'nin İzmir binasına yönelik saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini kınayan sanatçılar, HDP ile dayanışmalarını dile getirdi ve barış çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesine tepkiler büyüyor. Sanatçılar da sanal medya hesapları üzerinden Poyraz'a ilişkin paylaşımlar yaptı, katliamı kınadı. Paylaşımlardan bazıları şöyle: 
 
Ceylan Ertem: Bu saldırıyı lanetliyorum! Çok üzücü #denizpoyraz
 
Umay Umay: Deniz Poyraz'ı öldürene de, öldürtenlere de, susanlara da lanet olsun #faşizmekarşıomuzomuza #yanyanayız #denizpoyraz
 
Aynur Doğan: Bulutların griliğine teslim olmuş zaman, hangi sözcüğe dokunsam kocaman bir boşluk! Hedef gösterildi ve gencecik bir beden katledildi! #DenizPoyraz

Rewşan Çeliker: Örgütlü kötülük!  #DenizPoyraz
 
Vedat Yıldırım: Adın andımız olsun... Oxir be xweşka me... #DenizPoyraz
  
Gani Müjde: Tüm parti liderleri yarın HDP İzmir binasına aynı anda gidip taziye ziyareti yapmak zorunda. Bu ülkeye barış gelmesini istiyorsak bunu yapmak provokasyonları önlemek zorundayız.
 
Füsun Demirel: Dünya Güzeli Deniz... Canım Deniz...  Sana da kıydılar yaratıklar... Sana da acımadan kıydılar yavrum... Deniz için, bu oyunlarını bozmak için hep birlikte olalım... @HDPgenelmerkezi 'nin yanındayız @herkesicinCHP @CHP_istanbulil @iyiparti

Emrah Elçiboğa: HDP'ye yapılan saldırı karşısında kim birlik olmaktan kaçıyor, yanında duymuyorsa katilden yanadır ve net bir suç ortağıdır.

Caner Cindoruk: Deniz’i kim öldürdü(soru işaretsiz) #DenizPoyraz

Onur Ünsal: deniz’i kim öldürdü #DenizPoyraz

Oyuncular Sendikası: HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Çok üzgünüz #DenizPoyraz 

Servet Kocakaya bir başka kullanıcının "HDPyi HDPlileri kriminalize eden herkes bu cinayetin failidir" paylaşımını alıntılayarak, "Başka bir şey söylemeye gerek yok" dedi. 

Zülfü Livaneli: Deniz Poyraz’ımızı öldürenler, bir iç savaşın provasını yapıyor. Bir an önce kolkola girip bir demokrasi cephesi oluşturarak hesap sormalıyız. Gün, ayrılık günü değil.

Ali Tekbaş: “Denîzek ço bes dê hezar Denîz werin/bihên.” (Bir deniz gitti bin Deniz gelecek, getirecekler) #DenizPoyraz #kürt

Kerem Fırtına: Hani faşizme karşı omuz omuzaydı? #HDPHalktır Faşizme karşı tepki koymayan herkesin faşizmin şiddetinde payı vardır. Deniz Poyraz’ın polis gözetimindeki bir binada katledilmesinden sorumlu olanlar aklı başında herkesin malumudur. Nefret körükleyip ateşe odun atan herkes de pay sahibidir. Ama asla değişmeyecek, değiştiremeyecekleri şey; HDP milyonlarca insanının iradesidir. HDP halktır.

Ayhan Akkaya: Barıştan yanayız.. #DenizPoyraz (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Olay yeri inceleme raporu: Deniz Poyraz 6 kurşunla katledildi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan Deniz Poyraz cinayetine dair: 10 milyon avroyu kimin için istediler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...