17 Haziran 2021 17:58

Erdoğan’ı ve ekonomiyi eleştiren Rizeli yurttaş gözaltına alındı: Tehdit ediliyorum

Sokak röportajında iktidarın ekonomi politikasını eleştiren Mehmet Ali Sancaktutan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret iddiasıyla ifadeye çağrıldı. Sancaktutan, "Adalet arıyorum, hakkımı arıyorum" dedi.

Mehmet Ali Sancaktutan | Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Sokak Kedisi ekibinin Rize'de yaptığı sokak röportajında iktidarın ekonomi politikalarına dair yaptığı eleştiri dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın köylüsü Mehmet Ali Sancaktutan (52), Erdoğan’a hakaret iddiasıyla gözaltına alındı.

Erdoğan’ın köylüsü olduğunu AKP'ye oy verdiğini ve ÇAYKUR'dan emekli olduğunu söyleyen Mehmet Ali Sancaktutan, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdiği için köylüleri tarafından da tehdit edildiğini söyleyerek Erdoğan’a hakaretten dolayı savcılık talimatıyla gözaltına alındığını belirtti.

SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI

Mehmet Ali Sancaktutan yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

“Ben Cumhurbaşkanımızla aynı ilçe Güneysuda'nım. Sokak çekimi yapan bir kişinin ekonomi ile ilgili sorusuna verdiğim cevaplar Türkiye'de gündem oldu. Benim dediklerimi zaten herkes diyor, söylediğim farklı bir şey de yok. Bugün beni polis aradı ve Rize Emniyet Müdürlüğü güvenlik şube müdürlüğüne gittim. Bana Erdoğan’a hakaret ettiğim gerekçesiyle hakkımda Savcılığın soruşturma açtığını söylediler, ifade vermemi istediler"

"Ülke gündemine dair ekonomi üzerine konuşma yaptım. Bu konuşmamda kesinlikle Cumhurbaşkanımız dahil kimseye hakaret içerikli kelimeler kullanmadım ve kullanmam. Amacım ülke ekonomisinin bozuk olduğunu, durumumuzun kötü olduğunu belirtmek amaçlı tepkimi vermekti. Konuşmam dinlendiğinde konuşmanın suç olup olmadığını Yüce Türk Adaletinin savcı ve hakimlerine bırakıyorum ve onlara güveniyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedim. Ardından hakkımda serbest bırakılma tutanağı yaptılar ve emniyetten ayrıldım" 

“TEHDİT EDİLİYORUM"

"Şimdi sosyal medyadan bana tehditler yapılmaya başlandı. Küfürler hakaretler devam ediyor. Çocuklarıma kimse ile konuşmayın dedim. Bu tepkiler sonrası hayatımdan açıkçası endişelenmeye başladım. Bana hakaret eden küfür edenleri tespit edip suç duyurusunda bulunacağım."

"Ailem tehdit ediliyor. Bu akşam evim kurşunlanırsa bunu AKP'liler yapmış olacak veya talimat alıp yapacaklar. Beni köyden kovmak istiyorlar, nereye gideceğim gidecek yerim yok. Ben adalete güveniyorum. Bu konuştuklarımdan dolayı cezaevine girersem, birileri çocuklarıma ekmek getirir gam da yemem. Ben isterdim ki Cumhurbaşkanım çıkıp "Nedir bu köylümün derdi, zoru sorun bakalım" demeliydi. İçişleri Bakanı kocaman İçişleri Bakanı benim gözaltına alınmam için talimat veriyor. Yazıklar olsun. Ben ne ettim? Hakkımı aradım. Birileri, iktidara yakın cepleri doldururken biz açız. Çayımızı satamıyoruz aldığımız maaşlar kredi borçlarına derdimizi anlatmayalım mı? Bu nasıl bir ülke oldu? Cumhurbaşkanımız sesini yükseltiyor ülkenin yüzde 50'sini yok sayıyor. Artık bunaldık. Geçinemiyoruz. Evde dört çocuğum da işsiz. Ben adalet arıyorum, hakkımı arıyorum"

“ÜLKEDEKİ EKONOMİK SORUNLARI ANLATTIM, SÖYLEDİKLERİM NEDEN HAKARET OLSUN”

"Ben herkesin seslendirdiği yakındığı ülkemizdeki ekonomik sorunları anlattım. Çay üreticisiyim çayda yaşananları anlattım Cumhurbaşkanımız 2002'de çay simit hesabı yaparak 'Allahın verdiği çaya kotamı olur' demişti ama aradan 20 yıl geçti çayda kota ve kontenjan devam ediyor. Çay üreticisi çayını satamayınca özele ucuza çay satmak zorunda kalıyor. Bu söylediklerim neden hakaret olsun ki bunlar gerçek yaşananlar”

“Yaşadıklarım sonrası açıkça korkmaya başladım. Endişelenmemek mümkün değil. Çevremde arkadaşlarım, köydeki komşularım beni arayıp söylüyorlar 'seni köyde çıkaracaklar' gibi laflar edilmeye sosyal medyadan küfürler hakaretler edilmeye başlandı. Ben tekrar söylüyorum kimseye hakaret etmedim etmem de. Sadece içinde bulunduğumuz ekonomik durumu seslendirdim. Bunun suç olacağını düşünmüyorum"

NE OLMUŞTU?

Mehmet Ali Sancaktutan Sokak Kedisi ekibinin Rize'de yaptığı sokak röportajındaki açıklamalarında  “Dünyayı teslim ettiniz zenginlere, halkın yüzde 50'si perişan. Havaya para var, tünele, kanala, yeraltına, Marmaris'e, yandaşlara, AKP'lilere, havuza para var vatandaşa hiçbir şey yok" diyerek tepki göstermişti. Seçimlerde AKP'ye oy verdiğini söyleyen Sancaktutan, "Rize'ye geldi 2002'de mitingte dediki benim Rizelime bir simitle bir çayı çok gördüler. Dedik ki bu adam ülkeyi kurtaracak. Meğersem komple teslim edecekmiş bizi bir tarafa" dedi. Sancatutan Erdoğan'a "Bir simit 2,5 lira, bir çay 3 lira. Verdiğin asgari ücret, simitle çaya yetmiyor" diye seslenmişti. 

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da bir hafta önce açılan hastanede göçük: 2 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Olay yeri inceleme raporu: Deniz Poyraz 6 kurşunla katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...