01 Haziran 2021 08:49
Son Güncellenme Tarihi: 01 Haziran 2021 12:47

Boğaziçi Üniversitesinde özel güvenlik öğrencileri yumrukladı

Boğaziçi Üniversitesinde özel güvenlik görevlisi öğrencileri yumrukladı. Üniversitenin kilitlenen kapısı öğrencilerin mücadeleleri sonunda açıldı.

Fotoğraf: budirenisi adlı Twitter hesabının paylaştığı videodan ekran alıntıları

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde öğrencilerin dün başlattığı çadır nöbetinin ardından polis ablukası bugün de devam etti. Bazı öğrencilerin okula girişi sırasında bir özel güvenlik görevlisi polisin gözü önünde, öğrencilere yumruklarla saldırdı.

Sabah saatlerinde okula girmeye çalışan öğrencilerin çantaları tek tek arandı. Polisler çantalarda çadır olup olmadığını kontrol etti. Bu sırada özel güvenlik görevlisi, birkaç kişiye yumruklarla saldırmaya başladı. Öğrenciler yaka paça dışarı atıldı.

KİLİTLENEN KAPI DİRENİŞLE AÇILDI

Güvenlik ve polis daha sonra öğrencileri çıkarıp kapıyı kilitledi. O sırada nöbet eyleminde rektörlüğe sırtlarını dönen akademisyenler de kapıya geldi. Bir süre devam eden tartışmaların ve öğrencilerle akademisyenlerin mücadeleleri sonucu kapı tekrar açıldı.

Kapılar kilitlenince iki tarafta sürdürdüğü mücadele öğrencilerin kadrajına böyle yansıdı:

Öte yandan sabah saatlerinde okula girmeye çalışırken polis tarafından gözaltına alınan iki öğrencinin serbest bırakıldığı belirtilmişti.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cinsel saldırı sanığı Musa Orhan yine tutuklanmadı; avukatı, İpek'in babasını suçladı

SONRAKİ HABER

Hacıbektaş Karaburna köylüleri de bazalt ocağına karşı dava açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa