31 Mayıs 2021 17:30
Son Güncellenme Tarihi: 01 Haziran 2021 00:51

Boğaziçi Üniversitesinde çadır nöbeti başlatan öğrencilere polis müdahale etti

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Güney Kampüs'te çadır nöbeti başlatmasının ardından polis kampüsü abluka altına aldı. Gece saatlerinde müdahale eden polis öğrencileri kampüsten çıkardı.

Boğaziçi Dayanışmasının (@boundayanisma) Twitter gönderisinden alınmıştır

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Güney Kampüs'te çadır nöbeti başlatması sonrasında polis kampüsü abluka altına alındı. Polis, gece saatlerinde öğrencilere müdahale ederek kampüsten çıkarmaya başladı.

Akademisyen Feyzi Erçin'in yaz okulunda ders vermesinin keyfi bir kararla engellenmesini protesto eden Boğaziçi öğrencileri "Feyzi Erçin yalnız değildir" diyerek çadır nöbeti başlattı. Öğrencilerin nöbete başlamasının ardından polis üniversiteye yığınak yaparak kampüsü abluka altına aldı.

Boğaziçi Dayanışması'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Akademik özgürlüğümüz için başlattığımız çadır direnişimiz sürerken kampüs kapısındaki polis ablukası sürüyor. Gezi'deki gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz! Kayyumlarınızı da baskılarınızı da tanımıyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

ÇHD: TAKİP EDİYORUZ

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesinden yapılan açıklamada ise "Müvekkillerimizin ve öğrencilerin bildirimlerini aldık; Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde devam eden nöbet eylemini de olası hak ihlalleri ve gözaltılar için takip ediyoruz" denildi.

HDP MİLLETVEKİLLERİ ÖĞRENCİLERE DESTEK VERDİ

HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm, öğrencilere destek vermek üzere kampüse gitti.

Artı Gerçek'e konuşan Musa Piroğlu, üniversitedeki ablukanın Türkiye'deki ablukadan farksız olduğunu belirterek "Öğrenciler Feyzi Erçin'in derslerine son veren kayyumun uygulamalarına tepki göstermek için bir araya geldi. Bu abluka eninde sonunda dağıtılacak" dedi.

Züleyha Gülüm ise polis ablukasına gerekçe olarak sokağa çıkma yasağının gösterildiğini ancak iktidarın pandemi gerekçesiyle demokratik hak arayışlarına engel olduğunu söyledi. Öğrencilerin yanında olduklarını belirten Gülüm, "Kendi işlerine geldiğinde bu yasakların uygulanmadığını, protesto hakkını kullanmak isteyenlere gelince yasakların devreye sokulduğunu görüyoruz. Uzun zamandır iktidar bu uygulamalarına devam ediyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlara yönelik kısıtlamalar 21 Haziran'a uzatıldı

SONRAKİ HABER

Bakan Murat Kurum: Deniz salyası için eylem planı 6 Haziran'da açıklanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa