28 Mayıs 2021 16:37

ABD'li Bakan Yardımcısı'ndan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hayal kırıklığı yarattı

Ankara'da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman: "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden aniden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı"

Wendy Sherman | Fotoğraf: @DeputySecState'in Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile dün Ankara'da görüşen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Twitter hesabından "İstanbul Sözleşmesi bizim" yazılı maske taktığı fotoğrafıyla birlikte "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden aniden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı" açıklaması yaptı.

Sherman, ABD'nin Ankara Elçiliği'nde ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Feride Acar, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Kadın Koalisyonu Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Selma Acuner, KAOS GL Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Damla Umut Uzun ve Unikuir kurucularından Melike Balkan ile buluştu.

Wendy Sherman, daha sonra sosyal medya hesabından "İstanbul Sözleşmesi bizim" yazılı maskeyi taktığı fotoğrafı paylaşarak, "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden aniden çekilmesi derin hayal kırıklığı yarattı. Küresel olarak yükselişte olan cinsiyete dayalı şiddet ile birlikte, dünya çapında kadın haklarını desteklemek hepimiz için her zamankinden daha önemli" dedi.

Anıtkabir'i de ziyaret eden Sherman Anıtkabir özel defterine "Amerikan halkının bir temsilcisi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin atası Mustafa Kemal Atatürk'e derin saygı ve hayranlıkla, Türk milletine ve onun büyük önderine saygılarımı sunmaktan onur duyuyorum." yazdı. 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile dün Ankara'da yaptığı görüşmeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal ile Afganistan, Suriye ve bölgesel sorunlar hakkında verimli bir görüşme yaptık. Türkiye’nin 4 milyondan fazla mülteciye verdiği sürekli desteği takdir ediyoruz. Ayrıca insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemini tartıştık" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

OHAL Komisyonu, 14 bin başvuruyu kabul etti, 101 bin başvuruyu reddetti

SONRAKİ HABER

Doktor Ertan İskender'i bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...