17 Nisan 2011 10:37

Y(andaşa) G(iriş) S(ınavı) iptal edilsin!

Şifreli sınavların iptal edilmesi ve ÖSYM Başkanı’nın istifa etmesi için ülke genelinde yapılan bir günlük boykot Hatay’da yoğun katılımla gerçekleşti. Antakya merkezinde boykota giden lise ve dershane öğrencileri anne, baba ve öğretmenleriyle birlikte Eğitim Sen’in organize ettiği eylemde taleplerini dile getirdi.

Y(andaşa) G(iriş) S(ınavı) iptal edilsin!
Paylaş

Sınav mağduru öğrenciler, eylem sırasında üzerinde ‘Halkın Çocukları’ yazılı siyaha boyanmış bir tabut taşıdılar. Eylemde, boykot ile ilgili bildiri dağıtan Emek Partisi yönetici ve üyelerinin polis tarafından gözaltına alınması da protesto edildi.

Hatay Eğitim Sen Şubesi önünde bir araya gelen sınav mağduru öğrencileri ile aileleri ve öğretmenleri, Saray Caddesi’nden Ulus Meydanı’na kadar yürüdü. Taşınan dövizler ve atılan sloganlarla taleplerini dile getiren öğrenciler, çevredeki esnaf ve halktan da destek aldı.

Ulus Meydanı’nda sınav mağdurları adına konuşan lise öğrencisi Muhammed Süner, sınavdan sonra ortaya çıkan şifre skandalının gençlerin geleceğini kararttığını söyledi. Milli Eğitim Bakanı ve ÖSYM Başkanı’nın istifa etmesini isteyen Muhammed Süner, LGS’nin yok sayılması gerektiğini kaydederek bunun için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

EMEP’LİLER GÖZALTINA ALINDI!

Bu arada, boykot çalışması kapsamanda Antakya’da afişleme yapan ve bildiri dağıtan Emek Partisi yönetici ve üyeleri polis tarafından gözaltına alındı. Emek Partisi Hatay İl Yöneticisi Ali Kazan ve Sadık Güzeloğlu ile Emek Gençliği Üyesi Sedat Araz, Saray Caddesi’nde gözaltına alındı. Vilayet Polis Karakolu’na götürülen Emek Partililer, yaklaşık 7 saat gözaltında tutulduktan sonra gece yarısı serbest bırakıldılar.

GENÇLER SINAVIN İPTALİNDE ISRARLI!

İskenderun’da bini aşkın üniversiteye hazırlanan öğrenci YGS’de ki şifre skandalı nedeniyle yürüyüş düzenledi. Geçen haftada “YGS’nin iptal edilmesi, ÖSYM başkanı Ali Demir’in istifa etmesi” talepleriyle bir araya gelen gençler bu sefer çok daha kalabalık bir şekilde yeniden bir yaraya gelerek taleplerinde ısrarlı olduklarını gösterdiler. Miting havasında geçen yürüyüşe Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen Ve Eğitim-İş de destek verdi. Anıt alanında toplanan gençler kortej oluşturarak İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar yürüdü. Yol boyunca toplanan yüzlerce vatandaş alkışlarla ve sloganlara katılarak, araçlar ise korna çalarak gençlere destek verdi.

İlçe milli eğitimin önünde açılamayı Şemsettin Mursaloğlu Lisesi 12 sınıf öğrencisi Ezgi Rezan Özdemir yaptı. Özdemir açılamasında; AKP  ve ÖSYM’nin şifrelere “tesadüf” diyerek resmen alay ettiğini, hileli sınav sistemi nedeniyle artık üniversiteye girişin bir hayal olduğunu ifade etti.

Açılamadan sonra yüzlerce genç anıt alanında oturarak “emek hırsızı ösym” yazdı. Beraber halay çeken öğrenciler daha sonra dağıldı.

Y(ANDAŞA) G(İRİŞ) S(INAVI)

Hatay Dörtyol Saat Meydanında bir araya gelen gençler sınavın kaldırılmasını istedi. Liseli Gençlik platformu adıyla toplanan gençlere, Dörtyol Eğitim Sen temsilciliği destek verdi. Çevredeki halkın da destek verdiği açıklamada ; “AKP ve ÖSYM eliyle YGS soruları şifrelenerek yandaşlara peşkeş çekilirken halkın çocuklarının bu zorlu yarışta sınava 1-0 yenik başladığı ifade edildi. Açıklamayı yapan Uğurtan Topbaş;  “Bir taraftan dershane, sınav, okul üçgeninde hayatımızı karartılırken diğer yandan ise parası olmadığı için dershaneye gidemeyerek eğitim hakkımız elimizden alınıyor. Bu da yetmezmiş gibi şimdi de sorular iktidar yandaşlarına dolaylı olarak şifrelenerek sunuluyor” dedi. Topbaş, tehditlere aldırmadan YGS kaldırılana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini, Pazartesi gününden itibaren Türkiye’nin dört bir yanında liselerde Y(andaşa) G(iriş)S(ınavı)nın iptali için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksek yargıda seçim var

SONRAKİ HABER

Diyarbakırspor iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa