22 Nisan 2021 13:34

Denizli 1 Mayıs Kutlama Komitesi: 1 Mayıs yasaklanamaz

Denizli’de sendika ve meslek örgütleri valiliğin 1 Mayıs mitingini yasaklamasına karşı tepki göstererek, “1 Mayıs yasaklanamaz” dedi.

Denizli 1 Mayıs açıklama | Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Denizli'de valiliğin miting, yürüyüş basın açıklaması vb yasaklama kararına tepki gösteren 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlama Komitesi Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı.

Denizli'de sendika ve meslek odalarının oluşturduğu komite adına açıklamayı okuyan Yusuf Yurdakul, "İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele günü 1 Mayıs’ı kutlama hazırlıkları sürerken ülkenin dört yanından valilik ve kaymakamlıkların “yasaklama kararları” peş peşe geliyor" dedi.

"PANDEMİ BİR BAHANEDİR"

Valiliğin 30 gün süreyle eylem, etkinlik, el ilanı dağıtımını yasaklama kararına tepki gösteren Yurdakul "İçişleri Bakanlığı’nın pandemiye karşı önlemler çerçevesinde yayınladığı genelgeye dayanılarak getirilen ‘yasaklama kararları’nın AKP’nin ‘lebaleb’ dolu salonlarda kongrelerini yaptığı koşullarda zerrece inandırıcılığı yoktur, olamaz. Pandemi bir bahanedir ve bugüne kadar olduğu gibi işçi ve emekçilere karşı bir silah olarak kullanılmaktadır" ifadelerini kullandı.

"BİZ NEREDEYSEK 1 MAYIS ORADA"

"Salgın boyunca çarkları döndürüp, hızlı aşılama ve gerçek filyasyon yapmayanlar, 1 Mayıs isminden korktuklarını bir kez daha ortaya koyuyorlar" diyen Yurdakul  "Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için 1 Mayıs’ta taleplerimizi haykıracağız. Fabrikada, işyerinde, evde, balkonda biz neredeysek 1 Mayıs orada. Her yer 1 Mayıs, her yer 1 Mayıs alanı. 1 Mayıs engellenemez" dedi.

Son olarak 30 Nisan için valiliğe bildirim yapıldığını belirten Yurdakul, 30 Nisan Cuma saat 17.00'da Çınar Meydanında basın açıklaması yapılacağını duyurdu. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam