22 Nisan 2021 11:45

İzmir’de Genel-İş 2 No’lu Şube ve Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube, 1 Mayıs'a çağrı yaptı

İzmir’de Genel-İş 2 No’lu Şube ve Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube, Aliağa İZSU ve yerel hizmetler işçileriyle bir araya gelerek 1 Mayıs'a çağrı yaptı, "1 Mayıs yasaklara sığmaz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir’de Genel-İş 2 No’lu Şube ve Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa İZSU ve yerel hizmetler biriminde işçi ve emekçilerle bir araya gelerek 1 Mayıs çağrısı yaptı.

İZSU Aliağa Şube binası önünde bir araya gelen emekçiler, “İşte 1 Mayıs, alanlardayız” sloganlarıyla taleplerini dile getirdi. Aliağa İşyeri Komitesi adına çağrı metnini okuyan Serkan Çelik, “İşçiler ya ahlaksızca Kod 29 garabeti ile işten atılıyor ya da işten atma tehditleri ile daha fazla çalışmaya, angaryaya zorlanıyor. Herkese evlere kapanın çağrıları yapılırken emekçilerden canı pahasına çalışması isteniyor. Kovid-19 bulaşı ve esnek kuralsız çalışma iş cinayetlerini daha fazla artırıyor. Pandemiyle mücadele için emekçilerden canını, sağlığını feda etmesi beklenirken düşük ücret, ağır vergi yükleri ve temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla ekonomik krizin faturası da yine emekçilere çıkarılıyor” dedi.

"1 MAYIS’TA ALANLARA"

Yoksulluk ve işsizliğin arttığı, küçük esnafın battığı ve üretici köylünün de kan ağladığını söyleyen Çelik, “Ancak ülke bütçesi savaşa, silaha, saraya, uçuk rant projelerine hoyratça harcanıyor, işsizlik fonu yağma ediliyor. Her gün çeşitli gerekçelerle cinayetlere kurban edilen kadınlar korunmadığı gibi İstanbul Sözleşmesi gibi kazanımları ellerinden alınmak isteniyor. Demokratik kazanımlarımız, sendikal hak ve özgürlüklerimiz, üniversitelerimiz yok edilmek isteniyor. Barış yerine savaş, demokrasi yerine kayyum, özgürlükler yerine fezlekeler olağan hale getiriliyor” dedi.

Tüm bunlara karşı işçi ve emekçilerin bir araya geldiğini belirten Çelik, emekçileri şu taleplerle 1 Mayıs’a çağırdı:

• Zorunlu olmayan hizmet ve üretimin durdurulduğu 28 gün tam kapanma, tüm yoksul kesimlere sosyal destek için, tüm emekçilerin acilen aşılanması için,
• Asgari ücretin vergiden muaf tutulması, zenginlerden servet vergisinin alınması vergide adalet için,
• Emeklilik, kıdem tazminatı, sosyal güvenlik ve sağlık haklarının gasbı yönündeki adımların durdurulması için,
• Herkese iş güvenceli gelecek insanca çalışma koşulları için,
• Tek adam rejiminin işçi sınıfına saldırılarına karşı birleşmek için,
• Adalet, barış, demokrasi ve özgürlüklerimiz için,
• 128 milyarın hesabını sormak için, tüm emekçileri İşçi Sınıfının Birlik Mücadele Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta alanlara çağırıyoruz.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam