EMEP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Boztepe törenle uğurlandı

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden EMEP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Boztepe, Yenibosna Cemevinde yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

19 Nisan 2021 09:57
Son Güncellenme Tarihi: 19 Nisan 2021 16:01
Paylaş

Yaşamını yitiren Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Boztepe, Yenibosna Cemevinde yapılan cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden EMEP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Boztepe, yoldaşları ve ailesi tarafından törenle uğurlandı. Törene Boztepe'nin ailesi, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, CHP Milletvekili Turan Aydoğan, EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, il ve ilçe yöneticileri, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve çok sayıda yoldaşı katıldı.

"Devrim ve sosyalizm mücadelemizde yaşayacak" pankartının açıldığı törende "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganı atıldı, Boztepe'nin fotoğrafları taşındı.

"PARTİMİZİN EMEKTARIYDI"

Boztepe'nin ani bir kalp kriziyle hayatını kaybettiğini hatırlatan EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, "Boztepe, İstanbul İl Örgütünün olmazsa olmazıydı. Örgütümüzün her hazırlığında onun bir militanı, emektarıydı. Sabırlıydı ne biliyorsa, nasıl biliyorsa yoldaşlarına anlatırdı. Küçük, büyük bütün işlere aynı özenle bakardı. Metin İlgün, Kadri Kılıcı ve Mehmet Boztepe'nin yerini doldurmak aynı zamanda onların görevlerini devralmak, ayağa kalkmak, mücadele etmektir." dedi.

"ÖMRÜNÜ İŞÇİ SINIFINA ADADI"

Barbaros'un ardından EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz söz aldı. Akdeniz, "Türkiye işçi sınıfının başı sağolsun. Bir ömrü işçi sınıfı mücadelesine veren, bir ömrü sosyalizm mücadelesine veren bir devrimcinin, bir marksistin, komünistin cenaze törenindeyiz, yoldaşlarının başı sağolsun" diyerek sözlerine başladı. Ahmet Arif'in Namus işçisi şiirini okuyan Akdeniz, "Boztepe parti işcisiydi. 12 Eylül faşizminden sonra işçi sınıfının ayağa kalkışında, fabrikaların canlanmasında, devrim ve sosyalizmin işçi sınıfına ulaşmasında gecesini gündüzüne katanlardandı. Yol gösterenlerdendi, bildirileri fabrikalara götürenlerdendi. 53 yaşını işçi sınıfına, sosyalizme ayırmış bir ömür. Bu 50 yılın on yılını cezaevine geçirmiş, işkencelerde partisinden, mücadelesinden vazgeçmemiş bir ömür. Son nefesine kadar parti için çalışmıştır. Son günlerinde de güçlü 1 Mayıs için bildirileri hazırlayan, afişleri hazırlayandı. Kayıp işçi sınıfının kaybıdır" dedi.

(İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Eşi işçileşen işsiz Halit’in hikayesi: Yemek, çamaşır, bulaşık… ‘Erkek adam' da yapar

SONRAKİ HABER

Kobanê protestolarında aslında ne oldu? Yalanlar ve gerçekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...