14 Nisan 2021 11:44

Mülteci Medyası, ayrımcılık suçu işleyen Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu 

Mülteci Medyası Derneği, Suriyeli mülteciler ve dernekleri hakkında ayrımcı ve hedef gösteren açıklamalarda bulunan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ümit Özdağ | Fotoğraf: DHA

Reklam

Mülteci Medyası, mültecilere yönelik nefret söylemi içeren açıklamaları ve derneklerine yönelik hedef gösteren paylaşımlar yapan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Sistematik bir şekilde Suriyeli mülteciler hakkında ayrımcı ve hedef gösteren açıklamalarda bulunan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında en son hedef gösterdiği ‘Mülteci Medyası Derneği’ tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Dernek yöneticileri tarafından İzmir Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede Özdağ’ın Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama (TCK. Madde 216)’ , ‘Hakaret (TCK. Madde 125)’ , ‘Nefret ve Ayrımcılık (TCK.Madde 122)’ suçlarını işlediği belirtildi.

Ümit Özdağ’ın onaylı Twitter hesabından yapılan paylaşımların yer aldığı suç duyurusu dilekçesinde “Suriyelileri, istilacı, işgalci, rezil, mafya ve benzeri aşağılayıcı ifadelerle anmakta, ülkemizde sığınmacı olarak bulunan Suriye halkını ve mensuplarını sürekli hedef olarak göstermekte, hakaret, aşağılama, nefret ve ayrımcılık suçlarını işlemektedir” denildi. 

“KAMU DAVASI AÇILMASINI İSTİYORUZ"

Ümit Özdağ’ın Mülteci Medyası’na yönelik “Mülteci medyası emperyalizmin taşeron yapısıdır” sözlerine ilişkin suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Bu talihsiz, gerçek dışı, hiçbir mesnedi olmayan beyan ile şüpheli, Derneğimizi hedef göstermiş, aşağılama, nefret ve ayrımcılık suçunu dernek tüzel kişiliğimize karşı da işlemiştir. Bu nedenle, şüpheli hakkında soruşturma yapılarak tecziyesi için hakkında kamu davası açılmasını talep ediyoruz.”

Ümit Özdağ'ın Twitter hesabından hedef gösteren paylaşımlarından bazıları şöyle: 

Ümit Özdağ'ın Twitter paylaşımları

Ümit Özdağ'ın Twitter paylaşımları

ÜMİT ÖZDAĞ HEDEF GÖSTERMEYİ SÜRDÜRDÜ

Ümit Özdağ ise suç duyurusu ile ilgili bir haberi alıntılayarak yaptığı paylaşımla yeniden Mülteci Medyasını hedef göstermeye devam etti. Özdağ, "Bu suç duyurusunda bulunanları da Suriyeli sığınmacılar ile birlikte Suriye'ye yollamak lazım. Bu sözde derneğin kimlerden para yardımı aldığı araştırılmalıdır. Çünkü Türk vatanını pazarlıyorlar." ifadelerini kullandı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam