01 Nisan 2021 08:42

HDP İstanbul Sözleşmesi için Danıştaya başvurdu

HDP Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali için Danıştaya başvurdu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali için Danıştaya başvuruda bulundu. Başvuru öncesi Danıştay önünde yapılan açıklamada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, "Bugün bir hukuksuzluğu karşı yargının nasıl tavır alacağını görmek için buradayız. Bir yıldır iktidar sözcüleri, kadın kazanımlarını hedef alıyorlar. Bu kazanımlardan en önemlisi İstanbul Sözleşmesi" dedi.

GERİ ADIM YOK

Başaran, "AKP Genel Başkanı bir gece yarısı darbesiyle sözleşmeden çekildi. Sözleşme iktidarın kadınlara bir lütfu değildi. Kadınların ortak mücadelesinin sonucunda kazanılan bir haktır. Biz hâlâ hukuka inanan hukukçuların olduğuna inanıyoruz. Hukukun kendilerine verdiği yetki ve toplumsal vicdan sonucunda karar verecekler. Ama bu mücadele sadece hukuk mücadelesi olmayacak. Kadınların günlerdir sokakta, meydanda, Meclis'te yürüttüğü mücadelenin bir parçasıyız, asla geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından Kadın Meclisi, parti avukatlarıyla birlikte Danıştaya başvurdu.

CHP’Lİ KADINLARDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ PROTESTOSU

Öte yandan CHP’li kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını Güvenpark önünde protesto etti. Güvenpark önünde yapılan eyleme katılan kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılı bayrak ve dövizler taşıdı. Kadınlar, toplandıkları alandan Yenimahalle'de bulunan Ragıp Tüzün Parkı'na yürümek istedi. Ancak polis yürüyüşe engel oldu. Kadınların bulunduğu alana giriş çıkışı yasaklayan polis, basın mensuplarının çekim yapmasına da engel oldu. Eylem, müzik eşliğinde atılan sloganlarla sonlandırıldı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Tiyatro oyuncusu Handan Ertuğrul hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...