02 Mart 2021 06:21

Rize'de iki kişinin sohbet etmesi yasakken AKP Milletvekili Avcı market açılışı yaptı

Sağlık Bakanlığının Kovid-19 haritasında "yüksek riskli" olarak gösterdiği ve olağanüstü tedbirlerin alındığı Rize'de AKP Milletvekili Avcı ve AKP il yönetimi Hapeloğlu Market'in açılışına katıldı.

rize_takip adlı Instagram hesabının gönderisinden alınmıştır

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Erdoğan’in  “lebaleb” diye övündüğü AKP Rize İl Kongresi sonrası başlayan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, uyarıları dikkate almayarak büyük bir kalabalıkla beraber AKP'li iş insanının market açılışını gerçekleştirdi. Yurttaşlar görüntülere sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yüksek riskli iller arasında gösterdiği Rize’de geçtiğimiz ay düzenlenen AKP İl Kongresi büyük bir kalabalıkla gerçekleştirilmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Maşallah salonumuz lebaleb dolu” sözleri büyük tepki toplamıştı. Rize'de ve Karadeniz bölgesinde artan Kovid-19 vakaları sonrası da Sağlık Bakanlığı uyarılarda bulunmuş, tedbirlerin artırılması gerektiği ifade edilmiş ve son bir hafta içerisinde kurallara uymadığı gerekçesiyle yurttaşlara toplamda yaklaşık 1 Milyon lira ceza uygulanmıştı.

Rize Valisi Kemal Çeber de yaptığı uyarılarda çay ocakları, cadde üzerindeki iş yerleri gibi yerlerde iki kişinin dahi sohbet etmesinin, sahil bandında dolaşılmasının cezalandırılacağını vurgulamış, bu açıklamalar büyük yankı uyandırmıştı.

TÜM UYARILARA RAĞMEN AKP İL YÖNETİMİ BÜYÜK BİR KALABALIKLA AÇILIŞ YAPTI

Rize Valisi Çeber'in yurttaşlara yönelik yaptığı uyarılardan kısa süre sonra AKP'ye yakınlığı ile bilinen ve Deniz Caddesi üzerinde bulunan Hapeloğlu Market, İslampaşa mahallesine taşındı. Hapeloğlu Market'in şube açılışı da AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, AKP İl Başkanı İshak Alim, AKP il yöneticileri, partililer ve bazı bürokratlarla çok sayıda yurttaşın katılımıyla sosyal mesafe kurallarına uyulmadan gerçekleştirildi.

Büyük kalabalıkla gerçekleştirilen açılışın fotoğraflarının sosyal medyada yayınlanmasının ardından yurttaşlar duruma tepki gösterdi.

Yurttaşlar, açılışın fotoğraflarının altına yaptıkları yorumlarda AKP yönetimine tepki gösterdi, "Bu açılışa giden herkes karantinaya alınmıyorsa valiliğin kimseye ceza yazmaya hakkı yoktur" dedi.

VALİLİK AKP İL YÖNETİMİNE CEZA VERECEK Mİ?

Kentte İki kişinin karşılıklı oturup çay içmesinin dahi yasak olduğunu açıklayan Rize Valisi Çeber'in bu görüntüler sonrası nasıl bir tutum sergileyeceği, AKP'li yöneticilere ve işletmeye herhangi bir cezai işlem uygulayıp uygulamayacağı ise merak konusu oldu.

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da metal işçileri uyarı grevlerine başladı

SONRAKİ HABER

Bahçeli, yine HDP'nin 'acilen' kapatılmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...