22 Şubat 2021 09:31

Baldur'la ilgili emsal karar: Patron grevdeki işçilerin yerine işçi alıp çalıştıramaz

Av. Murat Özveri ve Av. Onur Deniz Şen’in Birleşik Metal-İş adına açtığı dava görüldü. Mahkeme heyetinin kararı sendikanın lehine oldu.

Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel

Paylaş

Birleşik Metal-İş, Kocaeli’deki Baldur Süspansiyon’da patronun grevdeki işçilerin yerine işçi alıp çalıştırmasını mahkemeye taşıdı. Mahkeme, greve katılan işçilerin yerine alınan 12 işçinin çalışmasının ve yasa dışı şekilde ürün giriş çıkışı yapılmasının engellenmesine karar verdi. Ayrıca fabrika bahçesinin ve girişinin görülmesini engelleyen çitlerin de kaldırılmasına da karar verildi.

Av. Murat Özveri ve Av. Onur Deniz Şen’in DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş adına açtığı dava Kocaeli 5. İş Mahkemesinde görüldü. Avukatlar, Baldur patronunun grevdeki işçilerin yerine işçi alıp çalıştırdığını, yasa dışı ürün giriş ve çıkışı yapıldığını ve fabrika girişinin görülmemesi için çit çekildiğini belirterek ihtiyati tedbir uygulanmasını istedi. Mahkeme heyetinin kararı sendikanın lehine oldu.

Benzer davalar için emsal niteliği taşıyan karar tutanağa şu şekilde yansıdı:

  1. "İhtiyati tedbir talebinin kabulü ile işe alınan 12 işçinin, greve katılan işçilerin işlerini yapmasının engellenmesine, grevde olan işçilerin işlerinin başka çalışan tarafından yaptırılmasının engellenmesine, I.M.C. ve M.R.I. isimli beyaz yakalı çalışanlar ile diğer beyaz yakalı çalışanların üretim alanına gelerek grevdeki işçilerin işlerini yapmalarının engellenmesine, yasa dışlı yollar ile yapılacak ürün giriş ve çıkışlarının engellenmesine, grev gözcülerinin greve aykırı bir durum yaşanıp yaşanmadığını gözlemleyebilmeleri için fabrika bahçesinin ve girişinin rahat bir şekilde görülebileceği kadar bir alandan suni çim çitlerin kaldırılmasına,
  2. Kararın infazı için Gebze İcra Müdürlüğünün ve Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğünün görevlendirilmesine karar verildi."

(Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Başevirgen: Manisa'da son üç ayda bine yakın esnaf kepenk kapattı

SONRAKİ HABER

Irak'ta işsizlik ve yoksulluğa karşı sokağa çıkanlar valilik binasını taşladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...