19 Şubat 2021 06:11

Soylu, Kılıçdaroğlu'nu PKK'yi aklamakla, Garê'yi polemiğe dönüştürmekle suçladı

Ağır can kayıplarının yaşandığı Garê operasyonu konusunda polemiği sürdüren İçişleri Bakanı Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu olayı siyasi polemiğe dönüştürmekle ve PKK'yi aklamakla suçladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 107. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı'nda, alıkonulan 13 kişinin de yaşamını yitirdiği Garê 'deki operasyon ve sonrasındaki açıklamalara dair konuştu. Polemiği sürdüren Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu olayı siyasi polemiğe dönüştürmekle ve PKK'yi aklamakla suçladı.

Soylu, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalara yönelik, "Kılıçdaroğlu'nun bizim ardımızdan, biz kendisine tüm detayları anlatmamışız gibi, görüşmeden çıkar çıkmaz, grup toplantısında meseleyi siyasi tartışmaya dönüştürmesi ve 13 evladımızın şehadetinin sorumlusunun sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu söylemesi, açıkça söylüyorum PKK'yı aklamaktan, siyasi polemik halinde dönüştürmekten başka bir şey değil" dedi.

Soylu'nun hedefe aldığı bir diğer muhalefet odağı HDP oldu. HDP'yi terörle ilişkilendiren söylemleri sürdüren Süleyman Soylu, "Biz teröriste terörist deriz. O siyasi partiye tepki verdiğimiz zaman bunu diyemezsiniz, 6 milyon insanı temsil ediyor diyorlar. 6 milyon insandan bazıları 537 gündür bekliyor (Diyarbakır anneleri). El hareketi yapıp alay edeceğinize, dertlerine çare bulsaydınız. Biz o insanlardan 24 ailenin, evladına kavuşmasını sağladık. Bir tane de kolundan tutup siz getirseydiniz. PKK'nın elinden, katledilen evlatlarımızdan birini kurtarsaydınız. İnsanlığın kırıntısı yok. Lafa geldiğinde dil bir pabuç." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Gürer: Emine Erdoğan, tarımdaki vahim tabloyu Cumhurbaşkanına da anlatsın

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. Ümit Savaşçı mart ayı için uyardı: Vaka sayılarında artış olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...