16 Şubat 2021 11:18

Süleyman Soylu Garê üzerinden İHD’yi hedef aldı: O İHD denilen canı çıkasıcası dernek

Süleyman Soylu Garê üzerinden İnsan Hakları Derneğini hedef aldı: Terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi?

Fotoğraf: AA

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak Garê’deki operasyona ilişkin Mecliste bilgilendirmede bulundu. 

Akar’ın ardından konuşan Süleyman Soylu, Garê üzerinden 1986 yılından beri insan hakları için mücadele eden İnsan Hakları Derneğini (İHD) hedef aldı. Soylu, “1984'ten bu yana terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi, onun peşine takılıyorsunuz? Devlet burada üzerine düşen her şeyi yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun açıklamaları şöyle:

"Terör örgütünden merhamet, vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden ahlak bekleyen ahmaktır. Terör örgütünden hukuk bekleyen, 'Acaba bir şey olur mu?' diye ona yasalanan hain oğlu haindir."

“1984'ten bu yana terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi, onun peşine takılıyorsunuz. Devlet burada üzerine düşen her şeyi yapmıştır.”

"Bu operasyonda, ilk tezvirat şu oldu, bu evlatlarımız ayın 10'unda şehit oldu. Ailelere telefon açtılar, Belçika numaralı bir telefondan dediler ki; 'Bombalıyorlar çıkın deyin ki, Türk Silahlı Kuvvetleri burayı bombalamasın'. Çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonra, onları katlettikten sonra aileleri nasıl 5 yıl istismar etmişlerse, ölümlerinde de istismar etmeye çalıştılar."

 “Evlatlarımızın canlı getirilmesi için her şeyi yaptık. PKK, ailelerimize karşı zafer kazanamayacak, ailelerimiz onları yenecek."

İHD NE DEMİŞTİ?

İnsan Hakları Derneği, Garê operasyonunda PKK’nin alıkoyduğu 13 kişinin öldürülmesine ilişkin basın düzenlediği basın toplantısında, operasyonda öldürülen asker ve polislerin aileleri ile birlikte 6 yıldır her yere başvurduklarını anlatmıştı. İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, daha önce alıkonan askerleri teslim almalarına ve yeniden alabileceklerini söylemelerine rağmen devlet yetkililerinin kendileriyle görüşmediğini söylemişti. PKK’nin, alıkoyduğu kişilerin hayatından, Genelkurmay’ın da alıkonan kişilerin bulunduğu yere riskli operasyon yapmasının sonuçlarından sorumlu olduğunu vurgulayan Türkdoğan, adaletin yerini bulması için tüm gerçekliğin açığı çıkması, tarafsız ve bağımsız organlar eliyle soruşturma yürütülmesi gerektiğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Psikolog Doğan Cüceloğlu hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

CHP’li Kılıç: Aya gidiyoruz ama 3,5 ayda bir sahra hastanesi bile yapamıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...