16 Şubat 2021 10:45

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a Garê soruları: 2015 tarihinden bu yana ne yaptınız?

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Garê operasyonu sırasında öldürülen 13 kişinin sorumlusunun Erdoğan olduğunu söyledi. Erdoğan'a 5 soru yöneltti.

Kemal Kılıçdaroğlu | Fotoğraf: Metin Aktaş /AA

Paylaş

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin grup toplantısına TBMM üyeliği iade edilen Enis Berberoğlu da katıldı.

Garê operasyonu sırasında hayatını kaybeden 13 kişi ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan 'Çarşamba günü bir müjde vereceğim' demişti. Açıklama yapmaktan korktular. Devleti yöneten birisi böyle bir açıklama yapmaz. Operasyon gizli yapılır, kimseye haber verilmez. Devletin nasıl yönetileceğini bilmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Rize'de yaptığı kongreye tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "13 kişi hayatını kaybetmiş şehidimiz var. Umurunda bile değil. Şehidimiz var kongre yapıyor. O gülüşmeler, kahkahalar, fıkralar. 13 kişi hayatını kaybetti ya..." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Davulla zurnayla rehine mi kurtarılır? 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

GARA AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, “5-6 yıldır defalarca hatırlatılmasına karşın ne yapıldı? Ve şimdi bunların tamamı hayatını kaybetti. Şehit ailelerinin evlerine kor ateşi düştü. Aileler defalarca geldiler. Arkadaşlarımızı görevlendirdik. Olaya iktidarın el atması gerektiğini söyledik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu kardeşlerimizin öldüğü haberi geldi. Açıklamayı Malatya Valisi yapıyor; niçin? Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma, İçişleri Bakanlığında oturan birisi var. Aynı şey İdlib'de de olmuştu. Orada da Hatay Valisi yapmıştı. Çünkü hatalarını, kusurları, eksikliklerini biliyorlar” dedi.

ERDOĞAN'A KONGRE TEPKİSİ

“Şehidimiz var kongre yapıyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Vatandaşlarımızdan rica ediyorum; internetten açın, izleyin. O gülüşmeler, kahkahalar, fıkralar. 13 kişi hayatını kaybetti ya... Hangi ahlaka, inanca göre yapıyorsunuz bunu. 13 kişi hayatını kaybetmiş, şehidimiz var bari buna saygı göster” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A 5 SORU

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a 5 soru soracağım. Bu soruların cevabını ondan millet adına bekleyeceğim. Soru 83 milyonun sorusudur" dedi ve şu soruları yöneltti:

  1. Bölücü terör örgütünün tam 5,5 yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için 2015 tarihinden bu yana Başbakan olarak ya da Cumhurbaşkanı olarak ne yaptınız?
  2. Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken, neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz? İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?
  3. Yıllarca “dostum Trump” diye böbürlenip durdunuz. neden dostluğunuzu, vatan evlatlarımızı terör örgütünün elinden kurtarmak için kullanmadınız?
  4. Daha önce benzer hadiselerde sorunun çözümünde büyük katkıları olmuş İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği ve Mazlum Der gibi ulusal insan hakları örgütleri ile Uluslararası İnsan Hakları Örgütlerinden terör örgütünün elinde tuttuğu evlatlarımıza zarar gelmemesi ve serbest bırakılmaları için en azından çağrıda bulunmak hiç mi aklınıza gelmedi?
  5. Dün Rize’de yaptığınız açıklamalarda sınır ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de şehit olan 13 evladımızın kurtarılması olduğunu, ancak başaramadığınızı söylediniz. 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek? Bu işin sorumlusu kim? (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

EMEP, kara rağmen grevde olan Baldur işçilerine atkı, bere ve bebek yeleği ulaştırdı

SONRAKİ HABER

CHP'li Süleyman Bülbül: Termik santraller usulsüz çalışmaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...