15 Şubat 2021 11:01

Erdoğan yine "salgında kongrelerimiz lebaleb dolu" diye övündü

Sağlık Bakanı Kovid-19 nedeniyle kapalı kalabalık mekanlardan uzak durma çağrılarını sürdürürken AKP Genel Başkanı Erdoğan yine "kongrelerimiz lebaleb dolu" diye övündü.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de partisinin 7. il kongresinde konuştu. Aksaray, Eskişehir ve Konya'daki kongrelere de seslenen Erdoğan, yine salgın sürecinde gerçekleştirdikleri kongrelerin tıklım tıklım dolu olması ile övündü.

Erdoğan'ın, Sağlık Bakanlığının uyarılarını dikkate alıp kongre katılımlarının sınırlı tutulmasını istemek yerine "Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize'de salon lebaleb dolu" diyerek kalabalığı övmesi dikkat çekti.

Erdoğan geçtiğimiz günlerde Bursa kongresindeki hınca hınç kalabalığı da övmüştü.

Öte yandan bugün AKP kongresi gerçekleşen illerden biri Eskişehir'di. Eskişehir Valiliği kentteki her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklamalarını 15 gün süreyle yasaklamıştı. Tıklım tıklım kongre salonundan görüntüler pandemi gerekçesiyle vatandaşların demokratik ve Anayasal hakkı olan toplanma ve gösteri yürüyüşü yapma hakkını yasaklayan iktidarın çifte standardını bir kez daha gözler önüne serdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir yanda ücretsiz izin diğer yanda işçi alımı

SONRAKİ HABER

İşçiler yaşananlara, kendi sınıfının gözünden bakarak taraf olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa