08 Şubat 2021 09:33
Son Güncellenme Tarihi: 09 Şubat 2021 09:15

Eskişehir Valiliği yürüyüş, eylem ve basın açıklamalarına 15 günlük yasak getirdi

Eskişehir Valiliği, kentteki her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklamalarını 15 gün süreyle yasakladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP hükümeti, pandemiyi gerekçe göstererek temel hak ve özgürlüklere yasak ve kısıtlama getirmeyi sürdürüyor. Eskişehir Valiliği de bugün yaptığı açıklamayla kentte yapılacak her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklamalarının 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Eskişehir Valiliği’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, jandarma bölgesi dahil olmak üzere kentte basın açıklaması ve açık hava toplantılarının 15 gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, “İlimiz genelinde (jandarma sorumluluk bölgeleri dahil olmak üzere) valilik ve kaymakamlıklarca açık alanlarda düzenlenmesi uygun görülenler ve kamu kurumlarının resmi bayram, önemli günler kapsamındaki asgari katılımla düzenlenen etkinlikleri, siyasi partilerin icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri kapsamında kongre ve genel kurulları ile ekonomik çıkar elde etmek amacıyla düzenlenecek ticari faaliyetler haricinde, ilimizdeki açık alanlarda yapılması planlanan, her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, oturma eylemi, insan zinciri,  basın açıklaması, imza kampanyası, toplanma daveti içeren bildiri dağıtımı, afiş/pankart asma, protesto gösterileri vb. eylem/etkinliklerin belirtilen amaçlar doğrultusunda 8 Şubat 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 15 gün süreyle yasaklanması kararı alınmıştır” denildi.

"SALGIN BAHANE EDİLEREK HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZ KISITLANIYOR"

Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Heval Yıldız Karasu yasakla ilgili açıklama yaptı. Karasu, "Neredeyse birinci yılını dolduracak olan pandemi sürecinin başından beri zaten çeşitli bahanelerle AKP iktidarı tarafından hak ve özgürlüklerimizin kısıtlandığı bir süreci yaşıyoruz. Tek adam iktidarı ve temsilcisi bakan ve yöneticiler tarafından salgın sürecinin halk sağlığı açısından tam bir keşmekeşe dönmüş olması bir yana bir de her türlü kriz tek adam tarafından 'şahsının' iktidarını garantiye almak için kullanılıyor.

Salgının ilk günlerinde ücretsiz dağıtılacağı söylenen ancak halkımızın bir türlü erişemediği maske dağıtımıyla başlayan kaos, akabinde salgın tablosunda yapılan oynamalar, veri gizlenmeleri ile devam etti. Geldiğimiz noktada aşı konusundaki plansızlıklar, belirsizlikler ise kimseyi şaşırtmdı. Göstermelik önlemlerle salgınla mücadele maske, mesafe, hijyen üçgenine sıkıştırılmaya çalışılırken işçilerin ve emekçilerin fabrikalarda, işyerlerinde nasıl da hastalığın pençesine bırakıldığını hep beraber yaşadık, yaşıyoruz. Bizler herkes için ücretli izin, sosyal yardım, planlı ve ücretsiz aşılama talep ederken iktidar yine temsilcisi olduğu patronların yanında olup işçilerin ücretsiz izine çıkarılmasına izin veren, patronlara teşvikler veren, kredi erteleyen, vergi borcu silen tavrı ile safını belli etti" dedi.

"İşçilerin salgından korunmasını sağlayamayanlar, aşılanmaları ile ilgili en ufacık bir plan yapmayanlar, söz konusu işçilerin hak talepleri, sendikalaşma özgürlükleri, grev hakları olunca onların sağlığını ne kadar çok düşündüklerini(!) grevlerini yasaklayarak gösterdiler" denilen açıklamada, "Tıpkı bugün Boğaziçi üniversitesinde başlayan demokratik, özerk üniversite talebinin kayyum rektör Melih Bulu’nun istifası istemiyle ülkenin dört bir yanında karşılık bulması sonucunda valilikler eliyle destek eylemlerinin devamının engellenmesi için yasaklamaların gelmesi gibi. Şehrimizdeki bu yasaklamanın da emek ve demokrasi güçlerinin, işçi ve emekçilerin, partimizin faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik olduğunu biliyoruz. İlimizde son dönemde farklı taleplerle açıklamalar ve dağıtımlar yapıyoruz, yasak esas olarak partimize ve demokrasi güçlerine yöneliktir. Salgına yönelik hiçbir gerçekçi önlem almayanların, fabrikalarda çarklar her şeye rağmen dönmeli diyenlerin hakkını arayan kesimlere yönelik tutumu ikiyüzlülüktür" ifadeleri kullanıldı.

Karasu, "Her türlü krizi kendi iktidarının bekası için fırsata dönüştürme çabasındaki AKP iktidarının tüm çabalarına rağmen her koşulda mücadelemize sahip çıkacağız. Tüm yasaklara cevabımızı daha yüksek sesle taleplerimizi haykırarak vereceğiz" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Adalet Kampanyasını başlattı: Hedefimiz demokrasi ittifakı

SONRAKİ HABER

Hollanda, Sivas Katliam davasını takip edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...